Вчені розібралися в механізмах зараження холерою.

Біологи виявили, що адаптивність інфекції обумовлена швидкими сенсорними змінами в бактерії, повідомляє Medical Xpress.

Холерний вібріон призводить до виникнення спустошливої хвороби, від якої щорічно страждають мільйони людей, особливо в Африці.

Зараження зазвичай відбувається після вживання інфікованої їжі або води. Симптоми включають діарею і блювоту.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однією з особливостей бактерії є її здатність процвітати в дуже різних умовах і швидко адаптуватися до цих умов.

Дослідницька група з Інституту біології у Лейдені та Інституту Макса Планка припустили, що така швидка адаптація може бути пов'язана з швидкими структурними змінами в органі почуттів бактерій.

Бактерії холери можуть переміщатися в бажане середовище проживання. Вони постійно сканують навколишнє середовище і виявляють зміни в присутності поживних речовин, після чого рухається в напрямку цих джерел їжі, використовуючи систему обертових хвостів, відому як джгутики.

Сенсорні органи холери, ймовірно, також змінюють структуру, коли бактерії потрапляють у клітину людини, або коли вони заражають людини. П

За думкою дослідників, саме з цієї ж причини бактеріям так легко інфікувати своїх жертв.

Ця характеристика пояснює, як бактерії можуть зробити так багато людей у всьому світі хворими. Для деяких людей, особливо для дітей, зневоднення може призвести до летального результату.

Це відкриття наближає розробку нових ліків для боротьби з холерою.

Якщо вчені дізнаються більше про сигнали і речовини, які отримують бактерії холери, то зможуть почати роботу над створенням ліків від цієї інфекції.

Нагадаємо, про топ-6 неочікуваних відкриттів у вірусології 2018 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа" китайські вчені виявили, що вакцина проти вірусу Зіку дозволяє вилікувати важку форму раку мозку — глиобластому.

Також "Знай.uа" писав, що дослідники створили шість антитіл, які можуть бути використані для тестування і потенційного лікування вірусу Зіку.