Американські медики закликають не ігнорувати родимки у немовлят.

Провідна група педіатрів вважає, лікарі повинні проводити більш детальне вивчення доброякісних пухлин (гемангіоми), щоб встановити можливі медичні проблеми, повідомляє Medical Xpress.

Дитячі гемангіоми — це яскраво-червоні або сині родимі плями, які з'являються незабаром після народження дитини у 5 % немовлят.

Це найбільш поширений вид доброякісних пухлин у дітей, які зазвичай не представляють шкоди. Гемангіоми нагадають рубці, шрами, горбисті червоні полуничні відмітини або удари від набряків.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Проте раннє виявлення і моніторинг необхідні в тому випадку, якщо лікування необхідно для запобігання медичних ускладнень або постійної деформації.

Гемангіоми, розташовані на певних ділянках тіла, з більшою ймовірністю можуть стати відкритими виразками, почати кровоточити, вносити інфекцію. За даними медичної групи, родимки, що знаходяться поблизу очей, носа або рота, можуть вплинути на здатність дитини бачити, є або дихати.

Великі гемангіоми на носі або губах можуть спотворювати зростання. За словами лікарів, у рідкісних випадках гемангіоми розмножуватися всередині організму і потребують спостереження за допомогою візуальних тестів.

Краще всього лікувати проблемні гемангіоми на першому місяці життя. Рекомендоване лікування — бета-блокатор пропранолол. У числі інших методів лікування: пероральні стероїди, місцеві ліки або операції, згідно з рекомендаціями.

"Мета лікарів — не дати родимці розростися в серйозну проблему", — підсумовує голова підкомітету з керівним принципам клінічної практики Данило Кроучук (Daniel Krowchuk).

Нагадаємо, домашні вихованці можуть уберегти дитину від астми і сінної лихоманки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники Колумбійського центру дитячого здоров'я опублікували результати масштабної наукової роботи, присвяченої шкідливому впливу брудного повітря.

Також "Знай.uа" писав, що дослідники виявили ген, який може бути пов'язаний з розвитком шизофренії і розладами аутичного спектру.