В околицях Стоунхенджа британським вченим з Кардіфського університету виявили останки свиней, яких завезли на цю територію здалеку. Виявилося, що таємниця цього загадкового місця мала зовсім інший характер. Повідомляється, що це було місце вечірок.

Стоунхендж — один з найбільш знаменитих археологічних пам'яток в світі, він внесений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він знаходиться приблизно в 130 кілометрах на північний захід від Лондона, де був зведений тисячоліття тому.

Провівши ізотопний аналіз виявлених кісток свиней, фахівці прийшли до висновку, що тварини були завезені на південь сучасної Англії з усіх навколишніх земель, включаючи Шотландію. Вчені припускають, що це місце було фестивальним, і тут проводилися різні заходи.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Дослідження було опубліковано в журналі Science Advances. Подібна заява була висунута вперше, що не може не здивувати вчених. Немає сумнівів, що тут могли бути різні ритуали, або ж просто вечірки. Правда, виглядали вони в той час не так, як сьогодні.

Нагадаємо, що в магазині Google Play для Android-пристроїв новий рекордсмен - Google Maps. Додаток завантажили близько 5 мільярдів разів, і це абсолютний рекорд на сьогоднішній день. Незважаючи на те, що цей додаток встановлюється “прямо з заводу”, це вважається за скачування, адже Google агресивно нав'язує свою продукцію, і це стосується і Android.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до офіційного виходу, зганьбив корпорацію. Справа в тому, що компанія хотіла якнайшвидше зібрати потрібну кількість смартфонів, але в підсумку компанія зганьбилася перед світом. Справа в тому, що в смартфонах немає спалаху. Так, Xiaomi просто забула вставити в смартфони спалах.

Знай.uа писав, що глава OnePlus вирішив відмовитися від звичайних навушників на користь бездротових. В майбутніх смартфонах компанії не буде роз'єму для навушників, що спровокує вихід нових і цікавих навушників.