Небезпека синтетичної марихуани в порівнянні з натуральним аналогом офіційно доведена.

Слід зазначити, що препарат, який називають К2 або "спайсами", неодноразово пов'язували з серйозними побічними ефектами, такими як припадки і психоз, пише Live Science.

Але цього разу група дослідників з Нідерландів вирішила протестувати вплив цієї речовини на 17 здорових добровольців у лабораторних умовах

К2 або спайс

Учасники експерименту двічі відвідували лабораторію з різницею у сім днів. У перший раз добровольці вживали синтетичний каннабіноїд JWH-018, змішаний з коноплею, а під час другого відвідування — плацебо (в даному випадку тільки коноплі, без додавання синтетичної марихуани). Слід зазначити, що учасники дослідження не знали, що саме дають їм вчені.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

П'ятеро учасників отримували фіксовану дозу синтетичної марихуани в залежності від маси їх тіла, а решта 12 — змішані дози.

Після того, як учасники вдихали пари сполук, дослідники спостерігали за ними протягом 12 годин.

Протягом цього часу експериментатори вимірювали різні показники, перевіряли когнітивні здібності і просили учасників описати свої відчуття.

К2 або спайс

Результати дослідження показали, що синтетичні каннабіноїди збільшили частоту серцевих скорочень протягом першої години після куріння і значно погіршили пам'ять.

Проте відзначалися величезні відмінності в тому, як люди описували свої відчуття. Тільки близько половини учасників повідомили, що перебувають "під кайфом". Існували також значні відмінності в кількості цієї речовини, що потрапляло в кровотік людей.

Добровольці, на яких мали ефект наркотичні речовини, показали низькі результати в тестах на когнітивні здібності.

Слід зазначити, що JWH-018 є застарілим різновидом синтетичних канабіноїдів і вже не настільки популярний. Його замінили новими, більш потужними сполуками, що можуть завдати ще більшої шкоди.

Справа в тому, що коли одне конкретне з'єднання оголошується незаконним, виробники злегка змінюють структуру таким чином, щоб ця речовина не підпадала під дію законів або не могла бути виявлено при тестуванні на наркотики.

За словами автора дослідження Эфа Теуніссена, це перший експеримент по вивченню синтетичного канабісу в контрольованих умовах. Учений сподівається, що він стане відправною точкою для порівняльних дослідженнь впливу марихуани та її штучних аналогів.

К2 або спайс

Нагадаємо, дослідники опитали жінок про вплив канабісу на сексуальні відчуття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", регулярне вживання маріхуани може погіршити якість сперми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.