Фахівці NASA і Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили принципово нову конструкцію крила літака, яка дозволяє йому змінювати свою форму, адаптуючись до різних умов польоту. Нова система здатна збільшити стабільність літального апарату, підлаштовуючись під погодні умови.

Крило являє собою гратчасту конструкцію, що складається з тисяч маленьких трикутників однакового розміру, покритих тонким шаром полімеру. Така система значно полегшить вага літака, але при цьому має належну твердість.

Обидва ці чинники можуть зробити літак більш енергоефективним, а політ більш безпечним.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Потенціал створення легкого, змінює форму крила дає можливість використовувати більш ефективну форму літака, яка буде близькою до ідеалу. У теорії, це дозволить поліпшити систему польотів літаки, так і повноцінних космічних кораблів.

Нагадаємо, що в руках глави Xiaomi засікли загадковий смартфон. Повідомляється, що цей девайс отримає топовий процесор Snapdragon 855. Крім цього, апарат позбавиться від вирізу і дірок в екрані, а фронтальну камеру розмістять в самому корпусі, що дозволить збільшити площу дисплея на лицьовій панелі, а також приховати фронтальну камеру при необхідності.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu 16s вперше засвітився в мережі. Повідомляється, що девайс отримав топовий процесор, а його показники продуктивності вважаються на сьогоднішній день флагманськими. Про ціну поки говорити рано, але апарат знаходиться в сегменті флагманських смартфонів.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft показала нові ноутбуки Surface 2. І хоча зовні вони не змінилися, начинка дозволить ноутбуку набагато швидше, і обробляти набагато більше інформації. Правда, за новенький ноутбук доведеться заплатити близько 1400 доларів, що досить дорого для сучасного ноутбука, навіть для продукції Apple.