Не так давно дослідники висловили цікаву ідею про те, що фундаментальною реальністю Всесвіту є далеко не поля, кварки або квантові феномени, що складають так звану матерію. Передає Хвиля.

Вчений Бернардо Каструпа від імені міжнародної групи дослідників висловив припущення, що матерія, яку ми вважаємо основою всього сущого, насправді може виявитися звичайною ілюзією. А єдина реальність Всесвіту – інформація.

До речі, все сказане Бернардо Каструпа в якійсь мірі підтвердили і шотландські фізики з Університету Херіот-Уатт, які днями провели квантовий експеримент, і він продемонстрував, що дві людини спостерігають, проживають, одне і те ж подія абсолютно по-різному.

Як розповідає експерт, фізичний всесвіт існує лише тому, що ми такої сприймаємо її, впадаючи в таку масову галюцинацію. А найнеймовірніше, що, покладаючись на цю ілюзію, ми намагаємося пояснити будь-які відносини між об'єктами, пояснити навколишній світ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Але в дійсності лише математичний підхід до пояснення всього і вся може бути по-справжньому реальним.

Як відзначили більшість світил науки, ідея звучить досить дивно і більше схожа на чергову теорію змови або ідеєю чергової фантастичної книги.

Проте деякі з вчених готові визнати, що висловлена думка цілком можлива, якщо не справжню, то набагато ближче до неї, ніж загальноприйняте уявлення про Всесвіт, його виникнення та будову.

Таким чином ми дійсно можемо бути лише частиною якоїсь симуляції, а навколишній нас світ – своєрідною матрицею. Не обов'язково комп'ютерної, може бути, божественної, але саме побудовою, де основою основ у дійсності є математична модель, або – інформація.

Нагадаємо, відомий український нейрохірург розповів про головну умову виживання людства. Постійний розвиток мозку є обов'язковою умовою вашого існування у світі майбутнього.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Всесвіт поглине гігантський пузир. Саме цей сценарій є найбільш страшним.

Також "Знай.uа" писав, "У світі немає нічого південніше Південного полюса - так само і до великого вибуху не було нічого", - про це незадовго до смерті заявив Стівен Хоккінг інтерв'ю з Ніл де Грасс Тайсоном, порівнюючи просторово-часові виміри Великого вибуху з Південним полюсом.