Європейським вченим вдалося вперше сфотографувати чорну діру в далекій галактиці Messier 87, що знаходиться у скупченні Діви. До цього вчені лише теоретично уявляли, як виглядають чорні діри. Передає BBC.

Відстань до коллапсора - близько 50 млн світлових років. Для того, щоб зробити революційний знімок довелося створити складну мережу з восьми телескопів, які розташувалися на різних континентах.

"Те, що ми бачимо на знімку, - більше за розміром, ніж вся наша Сонячна система, - професор Університету Неймгена в Нідерландах Хейно Фальке. - Маса цієї чорної діри перевищує сонячну в 6,5 млрд разів".

Чорна діра

Крім того, професор додав, що це одна з "найбільш масивних чорних дір, які в принципі можуть існувати".

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Абсолютний монстр, чемпіон Всесвіту у надважкій вазі", - заявив він.

Варто відзначити, що ця новина стала по-справжньому революційною для всього наукового співтовариства. До цього вчені не були повністю впевнені в тому, що чорні діри існують і ніколи не бачили жодну з них.

Раніше повідомлялося, що космічне агентство NASA повідомило про те, що хмари над Землею утворили гігантські кола над Індійським океаном.

Ці таємничі утворення з космосу сфотографував астронавт. Знімок був зроблений з Міжнародної космічної станції у березні 2019 року, коли станція пролетіла 265 миль над цими незвичайними хмарами. Зображення опубліковано на офіційному сайті NASA.

Гігантські кола над Землею

Нагадаємо, потужний інноваційний телескоп перевірить на міцність теорію відносності Альберта Ейнштейна.

Раніше Знай.uа повідомляв, знімок гігантської дірки геометрично правильної форми, яка розташовувалася на Північному полюсі, в самому центрі, прислал спутник ESSA 3 в 1967 році.

Також Знай.uа писав, телескопи NASA Chandra і Hubble зняли дві ядерні "бульбашки" у галактиці NGC 3079, що знаходиться на відстані 67 мільйонів світлових років від Землі.