Для того, аби подолати безпліддя, вчені Греції та Іспанії використали генетичний матеріал трьох людей. В результаті чого, жінка народила здорового малюка.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Хлопчик народився у вівторок, 9 квітня, з вагою 2,9 кілограма. Породілля та її немовля почувають себе добре. Експериментальний метод штучного запліднення використовує яйцеклітину від матері, сперму від батька та іншу яйцеклітину від жінки-донора.

Цей експеримент може подолати безпліддя по всьому світу. Його розробили для допомоги сім'ям, які страждають від генетичних мітохондріальних захворювань, які передаються від матері до дитини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Однак деякі експерти у Великій Британії кажуть, що процедура викликає етичні питання і її не повинні були застосовувати. Деякі лікарі також вважають, що ця технологія може також збільшити шанси при штучному заплідненні.

Вся справа у мітохондріях — це маленькі ділянки майже кожної клітини тіла, які перетворюють їжу на корисну енергію. Внаслідок деяких захворювань мітохондрії можуть ставати дефектними, а поєднання ДНК матері з донорськими мітохондріями може запобігти виникненню захворювання у дитини.

32-річна пацієнтка з Греції пережила чотири невдалі спроби штучного запліднення. Тепер вона стала матір'ю, але її син має невелику кількість свого генетичного матеріалу від жінки-донора, оскільки мітохондрії мають власну ДНК.

Зазначимо, що в лютому 2018 року лікарі в Ньюкаслі отримали дозвіл на створення перших "дітей трьох батьків" у Великій Британії. Державний орган з питань репродуктивної медицини схвалив дві спроби, обидві у сім'ях із рідкісними мітохондріальними захворюваннями.

Нагадаємо, що вчені створили дієвий алгоритм: вирішили загадку півстоліття.

Раніше портал "Знай.uа", роботи навчилися розпізнавати людські емоції, результат точний на 98%, вчені в захваті.

Як повідомляв "Знай.uа", ВІЛ більше немає: вчені вбили страшний вірус, це врятує мільйони.