У науці вважається, що мозок помирає через кілька секунд після того, як перестає отримувати кисень. Однак, недавній експеримент вчених Єльського університету змусив світ засумніватися у цьому факті. Передає Clutch.

Вченим вдалося оживити мозок померлих тварин за допомогою білкового коктейлю і штучної системи кровопостачання. Вони витягли 32 мозки свиней, померлих за 4 години до початку експерименту, і помістили їх в спеціальний прилад BrainEx. Імітуючи кровопостачання, через органи циркулював спеціальний розчин з високим вмістом кисню і поживних речовин.

Як з'ясувалося, через 4 хвилини після фактичної смерті мозок вдалося воскресити.

Швидше за все, наукове відкриття стане великим кроків у лікуванні хворих після інфаркту. Тепер вдасться запобігти руйнуванню мозку після припинення подачі кисню.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Правда, вчені запевняють, що свідомість і розумова діяльність при такому методі не повертаються.

Раніше повідомлялося, що на думку бразильських вчених, схильність до довголіття проявляється у людей з великою м'язовою силою і в даний час вони прагнуть знайти зв'язок між силою м'язів і різними смертельними хворобами. Про це вони заявили під час конгресу Європейського товариства кардіологів EuroPrevent-2019.

вчені
вчені

Фахівці з клініки лікувальної фізкультури CLINIMEX в Ріо-де-Жанейро представили результати свого дослідження. У них говориться, що люди з більшою м'язовою силою мають тенденцію жити довше.

учені
учені

Нагадаємо, американські дослідники визначили зміни, що відбулися в організмі астронавта Скотта Келлі (Scott Kelly), який провів рік на борту МКС.

Раніше Знай.uа повідомляв, група вчених розробила пристрій, який здатний моделювати кілька варіантів майбутнього. Принцип дії пристрою заснований на розташуванні фотонів.

Також Знай.uа писав, вчені з Китаю створили генетично модифікованих макак-резусів. Вони впровадили в геном мавп ген людини MCPH1, який бере участь в розвитку мозку.