Щотижня ми дізнаємося про все нові подвиги комп'ютерних програм, що вже вміють ставити медичні діагнози, малювати не гірше Рембрандта, співати або генерувати текст.

Але хто б що не говорив, люди гарні у багато чому: багато хто з нас заражені жагою першовідкриттів, вміємо грати в шахи і вирішувати складні політичні питання. Тому вчені не зупиняються на досягнутому і намагаються штучний інтелект зробити ще розумнішим і ще просунутішим.

Так вчені з Університету Пердью розробили технологію використання магнітного випромінювання для програмування і навчання роботів, безпілотних автомобілів і літальних засобів.

Вона дозволить штучному інтелекту більш ефективно отримувати і обробляти інформацію, узагальнювати отримані дані та самостійно робити висновки про оточуючих пристрій об'єктах, виявляти їхні властивості та відмінності. Передає Хвиля.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Наші нейронні мережі імітують певні види діяльності людського мозку і проводять обчислення за допомогою з'єднань синапсів нейронів, наче мозок людини", - зазначив Каушік Рой, професор обчислювальної та електротехніки Університету Пердью.

Команда фахівців запропонувала принципово новий навчальний алгоритм, що базується на біологічних процесах регуляції сили зв'язків між нейронами, Spike-timing-dependent plasticity, які були виявлені експериментальним шляхом в гіпокампі лабораторного щура.

Магнітне випромінювання в технології використовується для управління станом намагніченості нейронів, яке дозволяє впливати на енергоефективність ІІ, швидкість обробки і стиснення обсягу даних.

"Ми створили більш просту нейромережу, яку можна використовувати для вирішення складних завдань і оптимізації таких процесів, як побудова графіків та маршрутів", — сказав Рой.

Нагадаємо, Ілон Маск з'єднає мозок людини з комп'ютером. Велика частина того, над чим працює Neuralink все ще перебуває в таємниці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нейросіть навчилася створювати фото неіснуючих людей. Штучний інтелект шокував публіку незвичайними можливостями.

Також "Знай.uа" писав, Google постійно підслуховує вас. Страшне те, що ваш смартфон стежить за вами навіть коли просто лежить поруч на столі.