Унікальна форма життя на Землі, у своєму роді, лише одна. Нещодавно учені оголосили про те, що медуза — безсмертна.

Про це заявили дослідники з США:

"Вона може жити вічно".

Так медуза Turritopsis nutricula і є тієб самою безсмертною істотою:

"Місцем її проживання стали теплі води південних морів. Медуза має невеликі розміри тіла – 3-5 мм в діаметрі. Її безсмертя залежить від унікальної здатності – самоомоложення", - констатують експерти.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відомо, що медуза, досягаючи дорослого віку, не вмирає: вона покривається твердою оболонкою з речовини хітину і занурюється на дно:

"Після цього вона перетворюється на поліп. Під твердою оболонкою відбувається процес оновлення клітин, який повертає організм медузи в первісну стадію".

Далі медуза виривається зі своєї умовної шкаралупи і життєвий цикл істоти триває до наступного разу "старіння":

"Цей цикл повторюється нескінченну кількість разів".

вчені
вчені

Вчені висловили припущення, що медуза навчилася керувати своїми генами:

"Медуза і її клітини після чергового виходу з хітиновою кірки перебувають у стані, як після народження".

Але, клітини будь-якого організму старіють і не можуть оновитися або змінити свій стан. Схоже – медуза Turritopsis nutricula – виключення з правил, от тільки як істоті вдається провернути такий трюк з природою – вчені продовжують з'ясовувати.

вчені
вчені

Нагадаємо, NASA терміново звернулися до жителів Землі. Вони попередили всіх про те, що через виверження гігантського вулкана може початися вічна зима. Небезпечний вулкан знаходиться в Йеллоустонському національному парку в США.

Як повідомляв "Знай.uа", днями в різних куточках планети люди почали помічати страхітливі знаки пекла – у небі з'явилися черепа різноманітної форми. Багато користувачів поділилися в мережі моторошними знімками.

Також"Знай.uа" писав, що вчені зіткнулися з дуже складним завданням — класифікація планети Плутон. Дана планета - це одна з найзагадковіших елементів Сонячної системи. Відомо, що зараз Плутон наділений статусом планети-карлика.