Дослідники з Оксфорда стверджують, що вживання навіть невеликих доз алкоголю пов'язане з підвищеними ризиками різкої деградації когнітивних здібностей.

Фахівці вибрали 550 здорових чоловіків і жінок. Ці люди взяли участь у спеціальному дослідженні, яке тривало 30 років. Експеримент почався у 1985 році і тривав до 2015 року.

Вчені оцінювали вплив соціально-економічних чинників на здоров'я близько 10 000 дорослих британців, пише u-news.

На початку дослідження середній вік учасників склав 43 роки, жоден з них не страждав алкогольною залежністю. Тести проводилися через рівні проміжки часу, всі учасники пройшли магнітно-резонансну томографію мозку.

Високий рівень споживання алкоголю протягом 30-річного періоду дослідження був пов'язаний з підвищеним ризиком розвитку атрофії гіпокампу — пошкодження головного мозку, що негативно позначається на пам'яті та просторової орієнтації.

Популярні новини зараз

Олександр Еллерт після розриву з Ксенією Мішиною вирішив не марнувати час: "Бери від життя все"

Юрій Горбунов та Катя Осадча не стримують радості: "Нарешті! Відважна четвірка"

Слава Камінська з НеАнгелів зважилася змити макіяж і "засвітити" своє справжнє обличчя: і пластика не потрібна

Юлія Мендель відверто зізналася, чому пішла від Володимира Зеленського: "Колосальне навантаження"

Показати ще

Найвищий ризик деградації когнітивних здібностей був у тих, хто вживав більше 30 одиниць алкоголю (одиниця еквівалентна 30 грамам горілки) в тиждень. У помірно питущих (14-21 одиниці) ризик розвитку атрофії гіпокампу був в середньому в три рази вище, ніж у непитущих.

Фахівці відзначають, що, на їх думку, вживання навіть невеликих порцій алкоголю загрожує негативними наслідками для організму людини.

Нагадаємо, раніше експерти назвали вбивчі комбінації при вживанні алкогольних напоїв. Перш за все, заборона стосується лікарських препаратів, які не можна приймати разом з алкоголем.

Також раніше був названий вид алкоголю, який робить людину агресивною. Мова йде про міцних напоїв — горілки, коньяку, віскі, текілу і інших.
Як повідомляв портал "Знай.uа", під час вживання спиртних напоїв на організм лягає додаткове навантаження. Він змушений справлятися з згубною дією етанолу, який здатний швидко проникати в усі клітини організму. Крім того на нього негативно впливає ацетон й сивушні олії, які утворюються в результаті дистиляції алкоголю.

Вчені в ході досліджень прийшли до висновку, що вітаміни групи В сприяють швидкому засвоєнню алкоголю і відіграють роль засобів профілактики похмілля. Зокрема, такий ефект мають вітаміни В1 (тіамін) і В6 (піридоксин).