У вівторок, 11 вересня, Американська кіноакадемія, яка щорічно присуджує кінопремію Оскар, прийняла на розгляд український документальний фільм "Віддалений гавкіт собак", що розповідає про 10-річного хлопчика, який з бабусею живе неподалік від зони бойових дій на Донбасі. Про це повідомляє 112.Україна.

Наголошується, що картина, яка знімалася в селі Гнутово, в Донецькій області, перемогла на п'яти престижних кінофестивалях, які кваліфіковані Американською кіноакадемією.

Так, саме завдяки цьому кінострічка звернула на себе увагу і отримала шанс на те, щоб потрапити до лонг-лист номінації на "Оскар" за найкращий документальний фільм. З нього згодом формується шорт-лист, а потім і список з п'яти стрічок-номінантів.

Як відомо, в 2018 році найкращим документальним фільмом на думку Американської кіноакадемії стала картина "Ікар" Брайана Фогеля, яка оповідає про допінг російських спортсменів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Раніше повідомлялося, що кінострічку "Донбас" режисера Сергія Лозниці буде висунуто від України на премію "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Фільм є кінопродукцією України, Німеччини, Франції, Нідерландів та Румунії.

Сценарій кінострічки "Донбас" заснований на документальних матеріалах і розповідає про події на Сході України. Його прем'єра відбулася 9 травня 2018 на 71-му Канському міжнародному кінофестивалі, де в рамках програми "Особливий погляд" стрічка отримала приз за режисуру.

Україна висувала на "Оскар" 10 фільмів, але жоден із них не зміг завоювати нагороду або увійти в список номінантів. Разом із тим слід зазначити, що відразу два фільми, зняті спільно з Україною, потрапили в лонг-лист Європейської кіноакадемії.

фільм Донбас

Нагадаємо, що Надя Дорофєєва отримала свою першу роль у великому кіно - української комедії "Я, Ти, Він, Вона".

Як повідомляв портал Знай.uа, організатори назвали переможця Венеціанського кінофестивалю.

Також портал Знай.uа писав, що з'явився трейлер найочікуванішого фільму цього року.