Помер французький актор арабського походження Гаміль Ратіб. Актор пішов з життя у Каїрі у віці 92 років.

Про смерть артиста повідомив його арт-директор Хані ат-Тахамі на своїй сторінці в Facebook.

"Та прийме його Аллах, він був лицедієм і батьком, другом і найкращим прикладом для наслідування. Гаміль Ратіб. 19 вересня 2018 року. Прощання в мечеті аль-Азхар", - написав Хані ат-Тахамі.

Гаміль Ратіб був одним з найвідоміших акторів єгипетського театру і кіно. Перший фільм з його участю, "Ана аш-шах" ( "Я - схід"), вийшов в 1946 році.
Він став всесвітньо відомим завдяки роботам в таких фільмах як "Лоуренс Аравійський", "Прощай, Бонапарт", "Ніч долі", "Вічний танець", "Трапеція", "Агент ОСС 117 НЕ мертвий" та інші.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще


Грав у театрі, знімався для телебачення. Останньою роботою Ратіба був знятий в 2017 році фільм "Тут".

Гаміль Ратіб є володарем безлічі нагород за досягнення в кінематографі. Як зазначається, на рахунку артиста більше 50 фільмів.
Зазначається, що акторові часто діставалися ролі арабських принців і негативних персонажів.

Нагадаємо, у США на 68-ці життя помер легендарний творець та продюсер культового серіалу "Альф" Тед Мамфорд.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Закарпатті померла заслужена артистка України Клара Попович-Лабик, яку називали примадонною народного хору.

Також "Знай.ua" писав, у Росії на зйомках серіалу про чекістів актора забили до смерті.