20 вересня безліч фанатів по всьому світу святкують день народження культового письменника Джорджа Мартіна. У цей урочистий день варто поцікавитися біографією знаменитого письменника, а також незвичайними фактами з його життя.

Звичайно, варто почати з основних фактів. По-перше, Джордж Реймонд Річард Мартін народився 20 вересня 1948 року в Байонна Нью-Джерсі. Його батько Реймонд Коллінз був портовим вантажником, так що спочатку у Мартіна не було надій про світову славу.

письменник

Потім Мартін закінчив початкову школу Мері Джейн Донахью і старшу школу Меріст-Хай-Скул в Бейонн. Цікаво, що вже в юні роки Мартін почав захоплюватися фантастикою і написанням текстів.

Потім майбутній письменник вступив в Північно-Західний університет в Еванстоуні, де став бакалавром і магістром журналістики. Після закінчення він опублікував свою першу офіційну твір "Герой" - в 1971 році.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Цікаво, що Мартін ріс не один в родині, адже крім нього батьків у є дві сестри Дарлін Мартін Липинська і Джанет Мартін Паттен.

А одного з найулюбленіших фанатами персонажів "Ігри престолів" Тіріона Ланністера Джордж Мартін списав з персонажа оповідання, написаного з першою дівчиною - Лізою Тайтл. Там вони придумали потворного карлика для "Гавані Вітрів", який був дуже мудрим правителем. Трохи змінити історію і зовнішність - і вийшов прекрасний Тіріон Ланністер, якого потім зіграв Пітер Дінклейдж.

Потім Мартін почав відкривати в собі письменницький талант, який досить швидко обзавівся клубом шанувальників.

Коли Мартін зблизився з Періс в 1979 році, і вони переїхали в Санта Фе, письменник знайомиться з геніальним Роджером Желязни. Як ви вже здогадалися, це знайомство перевернуло життя Мартіна.

У 1982 році він запропонував власну теорію походження вампірів в книгах "Мрії Февра". Джордж Мартін навіть отримав премію Лоркус за свій твір.

А ось в 1986 році стає співавтором Желязни в серії "Дикі карти", які потім підхоплять інші письменники.
Уже в 1993 році плани і амбіції письменника почали рости - тоді Джейме Ланністер повинен був убити всіх претендентів на трон, щоб стати королем, Санса Старк - народити від Джоффрі, а між Арьей і Джоном планувалася лавсторі зі щасливим кінцем.

Варто трохи згадати і про особисте життя письменника. Відомо, що у нього було кілька зв'язків з дівчатами, після чого він одружився і розлучився - на Гейл Берник (1974-1979 рр). Однак коханням всього життя письменника стала Періс Макбрайд, з якою він познайомився ще в 1975 році. Ви будете сміятися, але зі своєю другою дружиною Періс він познайомився в жіночих лазнях, де відпочивав з друзями в 1975 році будучи одруженим на Гейл Берник.

письменник із дружиною

Те, що з Періс вони живуть уже близько 40 років з 1979 р по сьогодні - явно щось означає. Перші 30 років вони жили в цивільному шлюбі, але потім влаштували весілля - скромне для себе і з пишним рестораном для друзів і близьких.

Напевно багато фанатів знають про те, що перша книга вийшла в 1996 році, а ось за екранізацію книг НВО взялися лише в 2007 році. І то - вийшло все не з першого разу - режисер змінював персонажів і акторів, а деякі з постійних персонажів зовсім покинули серіал.

актори серіалу

З 2010 по 2011 років йдуть наступні етапи зйомок, і в 2011 році виходить 1 серія 1 сезону "Гри престолів", і Шон Бін в Ролі Еддарда Старка продемонстрував справжню честь і гордість Старків. Серіал за 7 років і 7 сезонів з милим Кітом Харінгтоном в ролі Джона Сноу встиг запасти телеглядачам в душі і стати світовим хітом.

Однак, Мартін не зупиняється на найвідомішому творі, адже одночасно з романами він пише пріквел - "Історії про Дунка і Ейєгона", так що фанати з нетерпінням чекають на вихід нових книг, щоб дізнатися підсумки битви Інших з людьми Вестерос. Улюблений письменник Мартіна - Толкієн, і Джордж якось зізнався, що завжди мріяв створити сагу, як у Толкіна. Тільки щоб було реалістично - кров, вбивства і ніякої надії.

У 2013 році Мартін придбав в Санта-Фе кінотеатр Jean Cocteau Cinema, закритий з 2006 року, і відреставрував його за свій рахунок; кінотеатр знову відкрився 9 серпня 2013 року під назвою Jean Cocteau, і Мартін проводить там закриті покази деяких старих і нових хітів.

Що ж стосується політичних поглядів Мартіна, то він публічно називає себе феміністом. Що не дивно, адже в його творах чимало сильних незалежних персонажок, які можуть дати фору будь-якому чоловіку.

Нагадаємо, Кіт Харінгтон натякнув, що фінал "Гри престолів" сподобається не всім. За словами актора, заключні епізоди культового серіалу виявляться вельми невтішними.

Як повідомляв Znaj.ua, популярна зараз актриса Емілія Кларк, яка вісім років грала роль Матері драконів, Дейнеріс Таргаріен в серіалі "Гра престолів", дуже розчулилася, коли журналісти запитали про фінал проекту.

Також Znaj.ua писав про те, що 17-го вересня у Лос-Анджелесі відбулася 70-а, ювілейна церемонія вручення прайм-таймових премій "Еммі".