Культовому американському письменнику Стівену Кінгу 21 вересня виповнюється 71 рік. За цей час "король жахів" встиг написати чимало книг, котрі стали його візитними картками.

Багато з них екранізували у різні часи, до вашої уваги вісім найкращих фільмів за мотивами творів автора:


Керрі, режисер Брайан де Пальма (1976)


Надприродні сили, жорстокий світ і страх у підлітковому віці – саме це принесло стрічці такий успіх серед глядачів, безперечно картина переповнена тривожними сценами, а емоції – на максимумі.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще


Залишся зі мною, режисер Роб Райнер (1986)


Проникнення мудрості у кожен куточок душі із наступним кадром, викликає ностальгію. В ньому, до речі, записаний голос самого Кінга – автор хотів показати, як важко людині дорослішати.


Втеча з Шоушенка, режисер Френк Дарабонт (1994)


Драма про місця позбавлення волі поступово переходить в повноцінну історію становлення характеру, акторська гра тут оцінена на найвищому рівні популярними світовими рейтингами.


Мертва зона, режисер Девід Кроненберг (1983)


Напружена режисуру Кроненберга і професійна гра Крістофера Уокена допомогли створити одну з найсильніших адаптацій Стівена Кінга.


Мізері, режисер Роб Райнер (1990)

В ролях – Джеймс Каана та Кеті Бейтс, лідирує у списку робіт Кінга.


Сяйво, режисер Стенлі Кубрик (1980)


Страшна подорож у життя людини із психічними відхиленнями та душевними травмами – Джек Ніколсон добре впорався із подібними "крутими віражами".


Долорес Клейборн, режисер Тейлор Хекфорд (1995)


Трилер створений за допомогою оповіді Кеті Бейстс, що підсилює його символізм і до кінця утримує інтригу.


Зелена миля, режисер Френк Дарабонт (1999)


Звісно, фільм один із найдовших, але тим не менш отримав найвищу оцінку критиків. В основному – через відчуття, що глядач не просто "спостерігає", а навпаки – "живе у картині".


Нагадаємо, Джордж Мартін пояснив смерті головних героїв "Гри престолів".
Як повідомляв Знай.ua, Стівен Кінг назвав найкращий фільм в історії.
Також Знай.ua писав, стало відомо, хто замінить Хіта Леджера у продовженні Бетмена.