Музичні критики з таким захопленням обговорювали плагіати Каменських і Монеточки, що навіть не очікували, що таке може бути: Led Zeppelin теж не без гріха. Така інформація стала відома від закордонних ЗМІ.

Апеляційний суд США виступив із скасуванням рішення нижчої інстанції, яке констатувало, що композиція Stairway to Heaven не є плагіатом.

В якості позивача був нащадок музиканта Ренді Каліфорнії — автора пісні Taurus, яку записала музична група Spirit в 1969 році. Таким чином, це сталося приблизно за рік до появи Stairway to Heaven.

Ренді Каліфорнія

Найцікавіше, що сторона не просить великої суми грошей (у графі "розмір збитку" він поставив всього один долар США), проте вимагає, щоб Ренді Каліфорнію внесли в список авторів пісні. У 2016 році суд не підтримав позов, не бачачи подібності між композиціями.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Однак у вересні 2018 року на апеляції суддя вирішив, що на минулому засіданні присяжні не знали тонкощів авторського права і не можуть нести повну відповідальність за рішення, яке було прийнято.

А раніше стало відомо про скандал, учасницею якого стала Настя Каменських. Так, фанати звинуватили дівчину в плагіаті відразу ж, як побачили її новий кліп на композицію, яку зірка виконала іспанською мовою, Peligroso.

Багато шанувальників прийшли в захват від якості зйомки, сюжету кліпу, та й самої Насті в ньому, але один з них, під ніком Evi В, не стримався, помітивши прикру помилку.

Молодий чоловік уточнив, що пісня дуже схожа на композицію іспанського виконавця Alvaro Soler – La Cintura. А більше навіть на ремікс Alvaro Soler – La Cintura [Remix] ft. Flo Rida, TINI. Інші користувачі підтримали схожість, зазначивши, що Насті дуже йдуть такі композиції і соромно, що це всього лише плагіат. Також вони натякнули, що акцент Каменських сильно видає її українське коріння.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Тіну Кароль також спіймали на плагіаті. Співачка вкрала пісню у Sia.

Також Знай.UA розповідав про пісню Земфіри, яку та випустила вперше за п'ять років. Але композиція теж виявилася плагіатом.

Крім цього, Знай.UA писав про плагіат з боку іноземних зірок. Так, Ольга Полякова виступила з претензією до Леді Гаги.