Армен Джигарханян народився в 1935 р. в Єревані (Вірменія). Свого батька він не знав, його виховували мати й вітчим. У дитинстві він часто ходив у театр і твердо вирішив стати актором. Однак, в ГІТІС його не взяли через сильний акцент.

Пізніше йому вдалося вступити до Єреванського театрального інституту. Пізніше він став виступати в Єреванському театрі, якому присвятив 12 років свого життя. Надалі він працював в Театрі імені Маяковського до самої середини 1990-х рр.

Кінодебют Армена відбувся в 1959 р і вже через десять років став одним із найбільш затребуваних акторів Радянського союзу. Багато з його проектів стали класикою: "Здрастуйте, я ваша тітка!", "Собака на сіні", "Місце зустрічі змінити не можна", "Нові пригоди невловимих" і багато інших. Саме завдяки тому, що в його біографії зібралося 250 кіноробіт, він потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як російський актор, що знявся у найбільшій кількості фільмтв. На даний момент у його скарбничці вже більше 300 ролей!

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Багато колег звинувачували Джигарханяна в тому, що він нерозбірливий у виборі ролей. Сам же актор реагував на це з гумором: "Краще зноситися, ніж заіржавіти!". Режисери ж вунисон відзначали його неймовірний талант.

На жаль, на даний момент великий актор багато часу проводить в лікарнях. Його здоров'я підірвало розлучення з молодою дружиною та її постійні спекуляції на різних ток-шоу. Тим не менш, немолодий Джигархянан примудряється продовжувати зніматися.

Армен Джигарханян називає своїм ключем до успіху те, що він ставиться до своєї роботи як до важкої праці, яка забирає багато сил: "Будь-яка роль – це якийсь захват пізнання, а всяке пізнання – важка річ. Нічого легко не буває, і роль нелегко грати, і співати, і танцювати, і малювати".

Нагадаємо, стало відомо, що легендарний радянський артист і режисер Армен Джигарханян зіткнувся з серйозними проблемами зі здоров'ям.

Раніше Знай.ua повідомляв, Армена Джигарханяна черговий раз госпіталізували в реанімацію однієї з московських лікарень. Артиста доставили у важкому стані з серцевим нападом.

Також Знай.ua писав, на 80-му році життя помер відомий одеський актор і гуморист Роман Карцев.