Королева Єлизавета II перебуває в сумному настрої – королева поховала улюбленого вельш-коргі на ймення Виспер (Шепіт), якого доглядала після смерті його господаря. Англійська королева, яка славиться своєю любов'ю до собак коргі, отримала малюка на руки в 2016 році. Як повідомляє британська преса, тоді помер господар Виспера Білл Фенвік – колишній охоронець Сандригемского палацу, приватної садиби Віндзорської династії, розташованої в графстві Норфолк.

Дружина Феневика Ненсі доглядала за собаками королеви, коли Єлизавета виїжджала по справах, тому «усиновлення» Виспера стало жестом подяки Її Величності цієї сім'ї.


Собаці було 12 років, і це був улюблений коргі королеви з тих пір, як помер інший карликовий песик цієї ж породи по кличці Віллоу. Близьке оточення Єлизавети розповіло ЗМІ, що Королева знаходиться в стані глибокого смутку – адже вони з Виспером були особливо ніжно прив'язані один до одного, пес супроводжував її з кімнати в кімнату Букінгемського палацу.


В останні тижні собака дуже хворів, і тому залишався в замку Віндзор в Балморалі. За життя Віспера боролися кращі ветеринари Великобританії, однак кілька днів тому песика не стало. Поки не відомо, що стало причиною смерті собаки, проте ЗМІ припускають, що у пса була онкологія.
Вперше коргі з'явилися у Єлизавети в 1944 році, коли їй на 18-річчя подарували цуценя на прізвисько Сьюзен.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З тих пір мініатюрні песики завжди супроводжували королеву аж до 2018 року. Всі щенята були нащадками Сьюзен, винятком став Виспер. Королева Єлизавета – справжній експерт по розведенню вельш-коргі, однак п'ять років тому вона вирішила відмовитися від цієї затії. Королева побоювалася, що після її смерті нікому буде дивитися за собачками. Виспера вона взяла до себе тому, що пес був уже в зрілому віці, а не цуценям. Журналісти припускають, що Виспер – останній вельш-коргі для королеви.


Віллоу, попередник Виспера, помер у квітні 2018 року. З тих пір Виспер був єдиним коргі королеви.


Нагадаємо, раніше Знай.иа писав, що Королева Єлизавета II, хоча і не дуже любить свою новоспечену родичку Меган Маркл, але знаходиться в прекрасних стосунках з її улюбленцем – бигглем по кличці Гай. Їх ніжна дружба потрапила на відео.


Що стосується самої Меган Маркл, колишня актриса, а нині Герцогиня Сассекская знову опинилася в центрі скандалу. Зведена сестра монаршої особи, Саманта Маркл, публічно звинуватила родичку у кричущій брехні.