Прощання з легендарним радянським актором Миколою Караченцовим, який більше десяти років боровся з важкими хворобами, відбулося 29 жовтня.

Нагадаємо, що після жахливої аварії у 2005 році актор вчився заново ходити і розмовляти. Однак смертельна хвороба, незважаючи на зусилля лікарів, перемогла. Актора в присутності сотень шанувальників поховали на Троєкуровському кладовищі. Про це пише портал "Політека".

Микола Караченцев з дружиною
Микола Караченцев з дружиною

Поминки пройшли в Будинку актора на Старому Арбаті. За словами очевидців, які опинилися на заході, на столах було багато їжі та алкоголю. Вдова Миколи Караченцова задавала тон поминкам.

"Коля дуже просив не оплакувати його. Нам теж важко, але він суворо заборонив голосити на похоронах. Тому давайте присвятимо цей вечір спілкуванню з Колею – ніби він тут, з нами. Тому що у мене він в серці, як і у вас залишиться назавжди. Так що ми не сумуємо сьогодні, а піднімаємо келихи", - заявила Поргіна.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Микола Караченцев
Микола Караченцев

Серед гостей заходу виявилися Клара Новікова, Михайло Дунаєвський та багато колег Караченцова "Ленкому". Людмила Поргіна згадувала, що Микола Петрович завжди пам'ятав про її уподобання. Актор часто дарував їй сухе шампанське. В цей вечір вона згадувала дружина келихом з цим напоєм.

"Коля мені сказав: "Коли я помру, ти, звичайно, вип'єш за мене келих!" І я виконую його доручення. Тому за те, що Коля був з нами і дарував свою любов, нам всім пора випити – гіп-гіп-ура!" — голосно вимовила Поргіна.

Михайло Дунаєвський згадав про роки дружби з Миколою Караченцовим. Він з'явився на заході в компанії сьомої дружини Марини, яка молодша за нього на 27 років.

"Миколо, як я кликав Колю, знав усіх моїх дружин. Моє життя пройшло у нього на очах. А я впродовж останніх 45 років бачив поруч з Караченцовим тільки одну жінку – Людочку. Пропоную випити за неї, за її мужність, терпіння і величезну любов. А ще він мені такі анекдоти розповідав", — згадав про Караченцова Дунаєвський.

Проте розповідати один з анекдотів, він відмовився.

Варто нагадати, що попрощатися з Караченцовим прибула і Алла Пугачова. Однак, нічим особливим під час прощальної церемонії вона не запам'яталася і весь час зберігала мовчання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Ленкомі" відбулася церемонія прощання з народним артистом СРСР, легендою радянського кіно Миколою Караченцовим.

Нагадаємо, Караченцов і після смерті зумів шокувати рідних.

Як повідомляв Знай.uа в мережі показали рідкісні фото Караченцова.

Знай.uа писав, остання воля Караченцова: що і кому заповідав легендарний актор.