Ніч темна і повна жахів – це добре відомо всім героям "Гри престолів". А от наскільки багато цих жахів у серіалі, взялись з'ясовувати статисти.

Вчені з Університету Маккуорі в Австралії Лістад і Браун провели дослідження, в ході якого ретельно вивчили рівень смертності персонажів в культовому серіалі "Гра престолів" і порівняли його з історичними джерелами середніх віків. Результати роботи опубліковані на сайті досліджень.

Згідно з дослідженням, рівень смертності для середньостатистичного жителя Семи Королівств протягом семи сезонів становив 56%. Тому життя для тих, кому вдалось таки не загинути аж до фінальної частини стрічки, було на кшталт постійної гри в російську рулетку.

Так, Лістад і Браун, переглянувши всі 67 серій, з'ясували, що з 330 персонажів 168 не дожили до кінця сьомого сезону. 74% з них загинули від колото-різаних ран, 13 персонажів обезголовили, 22 згоріли заживо, ще 9 були отруєні. За сім років зйомок серіалу лише двоє померли своєю смертю.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дослідники встановили, що у другорядних персонажів в 2,5 рази більше шансів вижити, ніж у головних. Ризик смерті також значно знижується у тих, хто готовий перейти на бік ворога або зла.

Присутня в серіалі і гендерна нерівність - жінки тут живуть приблизно в два рази довше за чоловіків. Також тривалість життя персонажів-аристократів в середньому вдвічі вища, ніж у бідняків.



В кінцевому підсумку вчені зробили висновок, що рівень смертності в "Грі престолів" цілком відповідає статистиці Середньовіччя. У той час теж більше шансів було вижити у тих, хто переходив на бік переможців і вважав за краще вести тихе і спокійне існування.

А щоб Вестерос не залишився безлюдним до кінця серіалу, дослідники радять правителям Семи Королівств вжити заходів для скорочення рівня насильства. Зокрема, дослідники порадили Вестеросу ввести демократію, розвивати торгівлю і більше інвестувати в соціальні інститути.

Нагадаємо, письменник-фантаст Джордж Мартін заявив про написання заключної частини саги "Гра престолів".

Як повідомляв портал Знай.ua, загиблі персонажі Гри престолів воскреснуть із мертвих у секретній серії

Також Знай.ua писав, стало відомо, хто виконає головну роль в приквелі Гри Престолів