Відомий російський актор і режисер Гоша Куценко поділився тим, як йому в 2014 році подзвонив Святослав Вакарчук і запросив його поїхати на Донбас з миротворчою місією. Про це він відверто зізнався в інтерв'ю Ірині Шихман.

Гоша Куценко зізнається, що Святослав Вакарчук зателефонував йому в 2014 році, під час військових дій на Донбасі. Однак, Вакарчук отримав відмову, навіть незважаючи на те, що у російського актора є українські корені.

Я ніколи не хотів їхати на Донбас. Але я шкодую, що на початку конфлікту не поїхав туди. Мені подзвонив Вакарчук і закликав мене поїхати на Донбас виступати за мир. Я опинився в складній ситуації, так як я є уродженцем УРСР, і, якби не дійшло до протистояння з Україною, я б, звичайно, виступав. В якості миротворця стояв би з розпростертими руками між двома сторонами", – каже Куценко.

Він відзначає, що в даний момент ситуація сильно змінилася, і безліч людей загинули через конфлікт.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"На прохання Вакарчука я не поїхав на Донбас, я не військова людина, я не міг їхати туди, де ллється кров", - пояснює Куценко.

Але він сказав, що не хоче приймати одну сторону, оскільки не знає, на якій з них правда

"Зараз ситуація змінилася, коли проливається кров – все змінюється. Я вислуховую дуже багато правди з боку і Росії, і України, я приймаю і ту, і іншу сторону. Але де саме правда – не знаю. Це час безвладдя", – каже актор.

До того ж, Гоша Куценко повідомляє, що був дуже засмучений внесенням у базу сайту "Миротворець", оскільки в Україні у нього залишилися родичі.

"Я дуже засмутився, дуже. І я вам скажу, у мене живуть родичі в Україні. Не дай бог з ними щось трапиться, я не зможу поїхати і попрощатися з ними. Я допомагаю своїм родичам, ми постійно на зв'язку", - зазначає актор.

Нагадаємо, "Її треба знищити": Вакарчук закликав українців повстати, назріває бунт

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Депутати порушують Конституцію, не відновлюючи Насирова на посаді: думка юриста

Також Знай.uа" писав про те, що У Гриценка розповіли про роль Вакарчука на виборах: це його рішення