Лідер легендарного гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук практично одразу після вторгнення ворогів на українську землю перестав їздити з концертами в Росії. Хоча попит на його музику там шалений. Сама Алла Борисівна Пугачова запрошувала артиста на "Різдвяні зустрічі". Зараз співак досить лояльно ставиться до росіян.

Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"
Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"

На його думку, ті, хто "адекватні", і так все розуміють, а в декого просто вистачило розуму змовчати. Інших коментувати Вакарчук не береться. На передачах Примадонни "Океан Ельзи", до речі, принципово не виступали під фонограму:

Алла Пугачова
Алла Пугачова

"Для нас – так. За винятком того, коли це були записані телепередачі. Бо там сам принцип відбувався так, що ти міг навіть спеціально записати фонограму для цього концерту. Було багато дублів, вони знімали з різних сторін, з різних ракурсів – це фактично було як зйомка відеокліпу. У кліпі ти ж теж не виступаєш наживо".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Дивіться: "Океан Ельзи" на "Різдвяних зустрічах" Пугачової

Як відомо, вибухова популярність до "Океану Ельзи" прийшла після виходу фільму "Брат-2". Для Вакарчука цей момент так само має особливе значення:

Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"
Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"

"Те, що "Океан Ельзи" асоціюється у тому фільмі з Україною, для нас було принципово важливим. Ми завжди хотіли і були горді, що ми асоціюємося з Україною. Коли ми виступали в Росії, а це було багато років нашої кар'єри, ми були, здається, єдиними українськими виконавцями, які ніколи не співали пісні російською. І ми цим пишалися", - згадав він.

Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"
Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"

Музикант часто спілкувався з російськими колегами по сцені, натякнув і на ставлення Земфіри до України – сам він її не засуджує.

Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"
Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи"

"Ми давно не спілкуємося з більшістю тих знайомих і друзів, з якими ми мали якісь творчі чи тісні контакти до 2014 року. Не тому, що ми поображалися один на одного, а тому, що у нас просто інша реальність. Росія веде з нами війну, і культурна політика є частиною цієї гібридної війни. Я не маю жодних ілюзій з цього приводу. Я навіть можу цим в якомусь сенсі пишатися, тому що коло спілкування в Росії у нас завжди складалося з людей, на мою думку, думаючих і людей з принципами. Більшість з них або повели себе по відношенню до України максимально по-товариськи, або мали розум просто мовчати. Я намагаюся сповідувати принцип "не суди і не судимий будеш". Це дуже мудрий біблійний принцип. Не дуже хотів би коментувати когось", - підсумував Вакарчук.

Дивіться: "Я ніколи не заявляв, що збираюся йти на президентські вибори", Святослав Вакарчук

Земфіра у Вільнюсі та українські прапори: як це було?

Згадав про Земфіру артист не випадково.

"Земфіра, як ти могла? Що зробив тобі наш прапор, який ще пару років назад ти тримала в руках на сцені в Грузії?" - такими повідомленнями тисячі українських фанатів співачки заповнили свої соцмережі пізно ввечері 21 березня кілька років тому.

В рамках туру # z_tour2016 на концерті в Вільнюсі Земфіра з матом попросила фанатів з України прибрати жовто-блакитний прапор: "Я - житель Росії. Ми знаходимося в Литві. Я прошу, я прошу вас, я прошу вас, бл * дь" , - сказала співачка.

"Україно, я обіцяю: обов'язково приїду до вас з концертом. Щиро сподіваюся, що пік напруженості між нашими країнами залишився в минулому. Хочу в це вірити. І я приїду. Будь ласка, дочекайтеся мене", - звернулася напередодні до українських фанатам Земфіра.

Слід відзначити, що Земфіра неодноразово заявляла, що любить Україну і її громадян. У липні-2015 року, коли минуло більше року після анексії Криму і початку АТО, на фестивалі Tbilisi Open Air 2015 Земфіра підняла над головою прапор України. Під час виконання пісні "Цікаво, як ти там" виконавиця взяла у хлопців і фан-сектора прапор і прив'язала його до стійки з мікрофоном.

За висловлювання на підтримку України Земфіру "труять" в Росії. У списку росіян, які публічно засудили співачку за підняття українського прапора в Грузії і її обіцянку приїхати з концертом до Києва.

Дивіться: Співачка Земфіра під час концерту у Вільнюсі зухвало попросила прибрати український прапор

Нагадаємо, Вакарчук розбив надії мільйонів українців.Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук зізнався, кому віддасть голос на виборах. Також "Знай.ua" писав, що Вакарчук готує власний політичний план.