До Великодня залишаються лічені дні, українці почали активну підготовку святкового столу. Нагадаємо, цього року Світле Христове Воскресіння припадає на 28 квітня. Традиційною стравою на свято вважається паска. Кожна господиня шукає для себе перевірений рецепт, щоб паски вийшли повітряними і надзвичайно смачними. Кондитер Юлія Ангелова, учасниця шоу “МастерШеф. Професіонали” на каналі СТБ поділилася для “Знай.uа” саме таким рецептом.

Власниця ресторану в Одесі докладно розповіла, які інгредієнти потрібні для приготування паски.

Кондитер Юлія Ангелова

Паска

Дріжджі свіжі 30 г

Молоко 180 г

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Жовтки 7 шт.

Цукор 200 г

Борошно 550 г

Родзинки і цукати 200 г

Коньяк 50 г

Лимон 1 шт.

Апельсин 1 шт.

Сіль, ваніль

Вершкове масло 200 г

Юлія Ангелова пропонує використовувати італійську меренгу для декору верхівок.

Для неї знадобляться:

Білки 100 г

цукор 300 г

вода 100 г

Приготування:

Цукати попередньо замочити в коньяку на кілька годин. Цей невеличкий секрет додасть пікантності страві!

Молоко підігріти і розчинити дріжджі, присипати зверху борошном. Поставити опару підходити на 30 хвилин. Збити жовтки з цукром, додати борошно, сіль, ваніль, цедру лимона і апельсина, замісити, потім додати масло.

Замочені цукати додати до тесту. Поставити в тепле місце підходити на 1,5-2 години.

Розкласти тісто по формах, наповнюючи на 1/3, залишити ще на 1,5 години, щоб тісто піднялося.

Випікаємо паски на температурі 170 градусів 35-40 хвилин.

паска від Юлії Ангелової

Декор:

Цукор змішати з водою і поставити на плиту. Паралельно збивати білки. Коли сироп досягне температури 121 градус (потрібний кулінарний градусник, але якщо його немає, то варити сироп до утворення густих бульбашок).

Моментально влити сироп у білки, не припиняючи збивати ще 15 хвилин. Італійську меренгу намазати на верхівку паски і прикрасити будь-яким їстівним декором (горіхи, цукати, цукрові квіти).

Нагадаємо, українцям подарують довгі вихідні на Великдень і травневі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", за традицією на Великдень готують сорок різних страв. Така кількість символізує дні, проведені у Великому Посту.

Також "Знай.uа" писав, як правильно варити яйця некруто.