Британо-американський драматичний серіал "Чорнобиль" (Chernobyl), заснований на реальних подіях, викликав справжній фурор на телеекранах. Прем'єра першого епізоду відбулася 6 травня і зараз всі найбільші кіноресурси вже оприлюднили дубляж дебютної серії, пише 24.

Серіал буде складатися з п'яти епізодів, які розкажуть не тільки про наслідки аварії на АЕС на території України, але і на сусідських територіях. Прем'єра серіалу в Україні і світі відбулася 6 травня 2019 року. Епізоди виходитимуть щонеділі (у США) та понеділок (в Україні).

В серіалі на основі реальних подій зіграли такі актори, як Стеллан Скарсгард ("Тор", "Дівчина з татуюванням дракона"), Емілі Уотсон ("Розсікаючи хвилі", "Книжковий злодій"), Джаред Харріс ( "Терор", "Корона" , "Шерлок Холмс: Гра тіней"), Марк Льюїс Джонс, Хілтон МакРей, Біллі Постлтвейт та інші. Продюсер серіалу Крейг Мазін розповідав, що під час написання сценарію і розробки характерів ключовим елементом була правдоподібність, через що більшість героїв в трейлерах виглядають не надто хорошими людьми.

"Я сподіваюся, що до кінця серіалу глядачі побачать людяність у всіх них... Я ніколи не турбувався про те, щоб герої виглядали симпатично, я думаю, що симпатичне є нудним".

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Серіал розповідає про події 1986 року в місті Прип'ять Київської області від евакуації людей і створення 30-кілометрової зони навколо міста і до наслідків радіаційного забруднення як у природі, так і серед людей. В центрі сюжету опиняються розповіді реальних учасників катастрофи, що залишилися в живих після вибуху. Зокрема, в "Чорнобилі" радянський ядерник Валерій Легасов (Джерад Харріс), віце-прем'єр СРСР Борис Щербина (Стеллан Скарсгард) і радянський фізик-ядерник Уляна Хомюк (Емілі Уотсон) намагаються з'ясувати причини Чорнобильської катастрофи.

Сам же продюсер проекту Крейг Мазін розповів, що "Чорнобиль" показує велику мережу брехні, яка пронизувала всі рівні командного ланцюга Радянського Союзу, що призвело до інциденту і початкової спроби його приховати.

"Історія про атомну аварію 1986 року, - одна з найстрашніших катастроф в історії, про сміливих чоловіків і жінок, які принесли неймовірні жертви, щоб врятувати Європу від надзвичайної катастрофи", – йдеться в описі серіалу.

Нагадаємо, що культовий американський письменник Стівен Кінг розповів, яким бачить свій варіант фіналу популярного серіалу "Гра престолів"

Як повідомляв Знай. ua, творець "Ігри престолів" проговорився про майбутнє серіалу.

Знай. ua писав, що кумедний ляп зіпсував останню серію Гри престолів.