В правилах Євробачення прописано, що політика не повинна жодним чином бути присутня у конкурсі, пісні, ідеології учасника і самому номері. Але в Україні деякі політики почали по-своєму трактувати конкурс та його умови, вирішивши, що учасник повинен представляти національний колорит країни. Це не виключено, але і не правило! Таку думку "Знай.uа" висловила Яна Прядко - менеджер співачки Руслани, яка перша перемогла на Євробаченні від України в 2004 році, і співака Олександра Рибака - переможця "Євробачення 2009" від Норвегії. Також Яна - член міжнародного журі конкурсу від України на Євробаченні.

"В Україні занадто змішали всі поняття навколо Євробачення. Спочатку - це пісенний конкурс! З такою логікою можна пройтися по переможцям минулих років і уявити, як передають колорит країн пісні тріумфаторів: Нетта - Ізраїль, Кончіта Вурст - Австрія, Лорін - Швеція, Рибак - Норвегія, Лорді - Фінляндія і так далі. На жаль, Україна покарала сама себе в цьому році... Люди проголосували десятками тисяч голосів і обрали представника від України - MARUV. І цей вибір просто проігнорували... Це абсурд! І розчарування глядачів зрозуміло. Оскільки за фактом ні в одній сфері у нас не обходиться без політики", - поділилася менеджер Руслани.

Яна Прядко

Яна переконана, що MARUV мала всі шанси на перемогу в цьому році на Євробаченні.

"Напочатку, ще в півфіналах моїм фаворитом була MARUV. З досвіду, було розуміння, що вона має всі шанси на високе місце вже на Євробаченні в Ізраїлі! А зараз, коли конкурс вже йде, і ми бачили два півфінали, впевнено можна сказати, що MARUV могла привезти для України третю перемогу!!! Рівно через 15 років після першої перемоги, яку привезла Руслана! Але через дурість деяких представників влади і каналу, ми втратили реальний шанс на ще одну перемогу. Для Євробачення MARUV була б королевою! Її пісня і номер підірвали б аудиторію. У нас вже зараз з є з чим порівняти, побачивши інших учасників цього рок ... Але шанс втрачено", - констатувала Прядко.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

MARUV на Нацвідборі

Прядко не заперечує, що НСТУ (національна суспільна телекомпанія України) дійсно може впливати на правила відбору учасників на Євробачення, але це повинно бути на етапі оголошення умов прийому заявок та відбору.

"А не постфактум все нові і нові умови, як це сталося в цьому році. Крім того, я вважаю, заздалегідь учасники та їхні команди повинні ознайомитися з усіма правилами конкурсу, які прописані в міжнародному статуті Євробачення! Бо це все в суєті постфактум викликає багато питань і непорозумінь. НСТУ може навіть призначити представника країни на конкурс! Але тоді вся відповідальність на них буде на 100%, і в разі невдалого виступу артиста - відповідальність вже не перекинути, що учасника від України обрали люди і журі... Це дуже тонкий момент", - зазначила експерт.

Для порівняння вона розповіла, що в багатьох країнах учасники не витрачають ні цента на свою участь в конкурсі - все повністю оплачує канал і країна.

"Так було з Олександром Рибаком, який двічі представляв Норвегію. А в Україні канал і багато хто з політиків намагаються прокоментувати участь країни, дати оцінку артисту і ставити умови... У разі невисокого місця - обрушується гора критики. А в разі високого місця - всі так хвалять, ніби і вони доклали руку і фінансово допомогли. Хоча українські артисти все це тягнуть самі!!!" - поскаржилася Прядко.

Евровидение 2019

Також Яна зізналася, що в цьому році у неї немає одного явного лідера серед конкурсантів Євробачення 2019.

"Але після півфіналів я для себе виділила серед фаворитів Нідерланди, Азербайджан, Австралію. У них склалося максимально все в сприйнятті пісень і номерів. Крім них є ще 5-7 сильних країн, які я для себе визначила в 10-ку. Істину і переможця ми дізнаємося вже в ніч з суботи на неділю", - додала вона.

Яна впевнена, що з усіх українських виконавців і колективів MARUV дійсно змогла б поїхати на Євробачення і виграти.

"MARUV для мене все ще лідер серед наших артистів, хто б міг привезти перемогу! На Євробаченні є багато важливих моментів, на які у нас не звертають уваги. І крім того, помилка думати, що якщо у нас артист у ТОПі, то він і на Євробаченні буде крутий. Ще перемогу може привезти MONATIK. Важливо, щоб збіглися артист, пісня, номер, команда - тільки так можна отримати результат і перемогти", - підсумувала Яна Прядко.

Нагадаємо, раніше відомий греко-український співак дав оцінку виступу конкурсантів Євробачення 2019.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Володимир Бебешко висловив свою думку про участь MARUV у Євробаченні.

Також "Знай.uа" писав, що пісенний конкурс прокоментував минулорічний учасник від України - MELOVIN.