Євробачення 2019 проходив у Тель-Авіві, Ізраїль. "Знай.uа" дивився пряму трансляцію конкурсу та висвітлював повну хроніку подій Євробачення 2019.

Гранд фінал міжнародного пісенного конкурсу стартував 18 травня о 22:00 за київським часом. На сцену вийшли всі 26 фіналістів. Також ми побачили виступ легендарної співачки, королеви поп-музики Мадонни, яка була запрошена на Євробачення в якості спеціального гостя. Примітно, що у фіналі побачили і українську зірку Вєрку Сердючку. Як учасниця минулих років, вона та Кончіта Вурст, Монс Зелмерльов та Елені Фурейра переспівали свої пісні. Однак, Сердючка виконала пісню Нетти Барзілай "Toy".

Євробачення 2019, головна сцена

Євробачення 2019: дивитися фінал онлайн

Трансляція фіналу одночасно проходила на двох телеканалах - СТБ і UA:Перший. На СТБ коментував Євробачення 2019 Сергій Притула, на UA:Перший - Тимур Мірошниченко.

Євробачення 2019: хроніка подій фіналу

Переможцем Євробачення 2019 став Дункан Лоуренс!

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Довгий час він був фаворитом букмекерів і саме йому вони і віддавали перемогу в конкурсі. За підсумками голосування Нідерланди отримали 492 бали.

Таблиця голосування телеглядачів та журі

На другому місці - Італія з 465 балами.

Третє місце зайняла Росія, отримавши сумарно 369 балів.

П'ятірку замикають Швейцарія і Норвегія.

Дункан Лоуренс та його команда радіють перемозі

02:00 Знову зміни в таблиці - на першому місці Нідерланди. Все - це перемога!

01:58 Тепер в самій верхівці таблиці виявилася Італія. Після неї йдуть Росія і Швейцарія.

01:56 Така ж ситуація і з Росією. Картина змінюється щомиті!

01:54 Норвегія отримала понад двісті балів і вирвалася в лідери. Глядачі розгнівані!!! Обурений гул в залі.

01:50 Прийшов час оголосити результати професійного журі від країн. Поки що на першому місці Швеція.

01:46 Гостра боротьба розгорнулася між лідируючими країнами. У боротьбу додалися Нідерланди та Азербайджан.

01:23 Поки що в лідери вийшли Північна Македонія, Швеція, Італія.

01:10 Починається оприлюднення результатів голосування. Першою свої бали оголошує Португалія. Далі - інші країни.

00:55 Попереду конкурсу оголошення результатів. Але ось і прийшов час поп-зірці вийти на сцену - Мадонна з'явилася в образі чорної черниці, але з короною на голові. Потім вона скинула чорний плащ та залишилася в сексуальному вбранні.

Свій хіт 1989 року Like A Prayer вона виконала разом з хором. Її виступ продовжився хіп-хом композицією. Ексклюзивно на Євробаченні вона виконала новий сингл Future разом з американським репером Quavo.

"Прокидайтеся", - в кінці виступу сказала поп-королева.

Відзначимо, що команда Мадонни становить 135 осіб! Для її репетицій довелося побудувати подібну сцену в окремому ангарі. Організатори конкурсу турбувалися, щоб не було проблем з церквою через провокативний номер Мадонни, і просили її трохи змінити постановку. Мадонна відповіла різко - ніхто не сміє їй вказувати, що і як робити. На цьому питання і закрилося.

Друга частина виступу Мадонни

Без подальшого скандалу не обійшлося. Під час виступу двоє танцюристів з балету зірки переплели руки і повернулися спиною до глядачів. Там - те, що обурило ізраїльтян - зображення прапору Палестини. Це заборонена в країні атрибутика. Через це на офіційному сайті Євробачення і YouTube-каналі не викладаються ні фото з виступу Мадонни, ні відео її шоу. Організатори заявили, що будуть розбиратися з цією ситуацією, яка несе політичний підтекст. Недарма Мадонна закликала всіх об'єднуватися. Ізраїль явно не оцінив її спробу помирити країни, які конфліктують не один рік.

00:46 Після невеличкої реклами шоу триває виступом "королеви конкурсу" Нетти Барзілай. Співачка в наряді жовтого кольору представила публіці свою нову пісню Nana Banana. Ось такий бананчик-стиляга!

00:33 Найбільш очікуваний момент шоу - до ведучого вийшла Мадонна. Поп-королева виглядає неймовірно епатажно, з пов'язкою на оці.

Зірка звернулася до всіх учасників: "Ви всі - переможці, неважливо що станеться". Вона сказала, що несе музику в світ і закликала всіх об'єднуватися.


00:23 Ура! На сцені з'являється українська народна зірка Вєрка Сердючка. Андрій Данилко, який виступає в образі Сердючки, заспівав Toy переможниці 2018 року Нетти Барзілай.

Вєрка Сердючка запалює на Євробаченні 2019

Але як заспівав - зал радіє! Під кінець феєричного номера артисти приєдналися до Галі Атарі - легендарної ізраїльської співачці, переможниці Євробачення в 1979 році. Разом вони заспівали її переможну пісню Hallelujah.

Кончіта Вурст та ведучій Євробачення 2019

00:18 Починаються обіцяні сюрпризи - на сцену вийшла Кончіта Вурст в приголомшливому образі - на високих підборах, в напівпрозорому комбінезоні, який подкреслив її подтягнену фігуру, кепці. Її майже не впізнати! Незмінна лише борода. Кончіта заспівала пісню переможця 2015 року Монса Зелмерльова Heroes, а він в свою чергу заспівав Fuego представниці Кіпру Елені Фурейра. Гарячій кіпріотці випала честь заспівати хіт Вєрки Сердючки Dancing Lasha Tumbai. Вєрка, напевно, в шоці!

00:09 Старт голосування!

00:05 Іспанець Мікі виступає останнім з конкурсантів. Співак представив веселу пісню La Venda. Відмінна підтанцьовка у хлопця!

Іспанію представив Miki

Мікі поставив яскраву фінальну крапку. Але шоу на цьому не закінчується. Починається найцікавіше - голосування!

00:00 Далека Австралія відправила в цьому році співачку з чарівним голосом.

Австралійська співачка Кейт Міллер-Хейдке

Кейт Міллер-Хейдке представила найскладніший і найбільш вражаючий номер - співачка парила, мов в небесах, а голос - наче пташиний щебет. Оперний спів зміксований з ритмічною мелодією - вийшло дуже незвично, але неймовірно круто.


23:56 Лука Хенні зі Швейцарії дуже харизматичний, глядачі його зустрічають бурхливо.

Від Швейцарії виступив Лука Хенни

Красень-співак дуже гаряче запалює на сцені. За прогнозами, Лука може посісти третє місце на конкурсі.

23:52 Одна з найкрасивіших учасниць в цьому році від Сербії. Невена Божомі вирішила зробити ставку на вокалі.

23:49 Представнику Італії Махмуду пощастило найбільше в цьому році - його пісня не один місяць активно ротується на радіо, тому його приспів знайомий кожному другому європейцеві. Пісня Soldi западає, її хочеться наспівувати, і хто знає - чи допоможе це перемогти Махмуду?


23:44 Франція вирішила відправити неординарного учасника в цьому році. Білал Ассані виглядає настільки яскраво, що не відразу визначиш - це чоловік або жінка?

Білал Ассані з Франції

І так, Білал фанат Кончіти Вурст, що не дивно.

23:40 Азербайджан представляє солодкоголосий Чингіз - гарячий хлопець з яскравим номером.

23:36 Білоруська Брітні Спірс на ім'я Зена вирішила брати танцювальною постановкою, до якої руку доклав екс-бойфренд Світлани Лободи Андрій Цар.

23:32 Віктор Крон з Естонії заспівав професійно, з надривом.

23:27 Ісландія в цьому році вбила наповал своїм вибором учасника. Епатаж цієї групи зашкалює. Це найскандальніші конкурсанти. БДСМ-образ, пісня в стилі Rammstein - знайомтеся, група Hatari. Що дивно - хлопцям пророкують 6 місце в фіналі. Що ж, вони точно запам'яталися і згадувати їх будуть не один рік.

23:22 Великобританія знову вирішила відправити на конкурс екс-учасника талант-шоу. Цього року ним став Майкл Райс - 21-річний співак, який брав участь в "Х-Факторі". Заспівав непогано, але навряд чи потрапить в 10-ку.

23:17 Норвегію представляє в цьому році група KEiiNO - їхній номер з цікавими вокальними партіями. Відчувається національний колорит у пісні.

23:13 Свою пісню представив ізраїльський співак Кобі Мерімі. Хлопець розплакався в кінці номера, настільки переповнювали його емоції! Це точно один з найбільш зворушливих моментів конкурсу!

23:09 Греція відправила на конкурс Катерину Дуску - співачку з незвичним голосом. Її вокал поступово розкривається, наче квітка на великих екранах сцени.

23:05 Під 12 номером виступив лідер результатів букмекерського голосування і можливий переможець Євробачення 2019 - учасник від Нідерландів Дункан Лоуренс.

Представник Нідерландів Дункан Лоуренс

Його номер захоплює простотою. Він акомпонує собі на роялі. Дункан чимось нагадує португальця Сальвадора Собрала - коли голос заворожує з перших секунд пісні.

23:00 А ось і вийшла на сцену співачка, яку можна порівняти з MARUV - зовнішній вигляд, сексуальний наряд і правда дуже схож з образом української переможниці Нацвідбору.

Учасниця з Кіпру Тамта Годуадзе

Це Тамта Годуадзе з Кіпру. Хоча деякі порівнюють її образ з Мадонною. Без невеличкого стриптизу не обійшлося.

22:56 Майже пошепки свою пісню представила співачка Зала Краль. Вона виступає на Євробаченні від Словенії в дуеті з Гашпером Шантлом.

Учасники зі Словенії - дует Зала Краль та Гашпер Шантл

Космічне оформлення сцени, зоряне безкрайнє небо - пісня душевна і зворушлива.

22:52 Після невеликої перерви на сцену виходить один з фаворитів цього року - представник Швеції. Йому букмекери відводять 4 місце.

Швед Джон Лундвік

Джон Лундвік з потужним бек-вокалом викликає бурхливі овації в залі. Його пісня Too Late for Love мабуть встигла полюбитися слухачам.

22:45 Під восьмим номером виступає учасниця від Північної Македонії, співачка Тамара Тодевска. Пісню Proud артистка присвятила своїй 16-річній дочці. Красива пісня, оксамитовий голос, а найголовніше - є посил, ідея, що співачка бажала донести до слухача.

22:42 На сцені з'являється учасник з Сан-Марино. Веселий номер глядачі побачили від практично ветерана сцени Серхата.

22:37 Данія в цьому році відправила на Євробачення 20-річну співачку Leonora з легкою піснею "Love is Forever". Номер у неї такий же - легкий: сонце, небо, пропливають хмари.

22:34 Сюрпризом стала поява на конкурсі знаменитого кутюр'є Жана-Поля Готьє, який пошив не один наряд для Мадонни. Саме її виступ чекають всі глядачі конкурсу.

22:32 Співак Сергій Лазарєв штурмує Євробачення вдруге. Російський представник вибрав ліричну пісню Scream. Чи допоможе вона йому перемогти - скоро дізнаємося.

22:28 Четвертими вийшли дівчинки з S! Sters - представниці Німеччини. Блондинка та брюнетка. Найгарніший вокал у "сестер", які насправді не сестри.

22:24 Під третім номером виступили чехи, група Lake Malawi із запальною піснею Friend Of A Friend. Українці познайомилися з хлопцями під час Нацвідбору. Колектив спеціально приїжджав до Києва, щоб представити свою пісню.

22:19 Другою на сцену вийшла учасниця з Албанії Йоніда Маличі. У неї пісня з соціальним підтекстом. Композиція присвячена важливій темі, особливо це стосується Європи, - емігрантам.

22:15 Відкриває Євробачення 2019 учасниця з Мальти, 17-річна Мікеле Пейс. Її танцювальний хіт непогано розігрів глядачів.

Ведучі шоу

22:10 На сцену виходять ведучі 64-го конкурсу пісні. Вести конкурс випала честь знаменитій топ-моделі і телеведучій Бар Рафаелі, яка родом з Ізраїлю. Їй компанію склали ізраїльський журналіст і ведучий Ерез Таль, телеведучий і сценарист Ассі Азар, а також Люсі Аюб - журналістка і телеведуча, яка в минулому році оголошувала бали національного журі від Ізраїлю.

22:04 Почався Парад прапорів. На сцену виходять по черзі всі учасники цього року. Розбавляє їхній вихід Дана Інтернешнл - вона виконала фрагмент своєї переможної пісні Diva.

22:00 Повна готовність! Конкурс починається з презентаційного відео про Ізраїль. Після чого з'являється Нетта Барзілай, яка на літаку летить в Тель-Авів. Нетта, звичайно ж, сама і пілотує повітряне судно.

Євробачення 2019 на старті

Нагадуємо порядок виходу учасників у фіналі:

  1. Malta - Michela with Chameleon

  2. Albania - Jonida Maliqi with Ktheju tokës

  3. Czech Republic - Lake Malawi with Friend of a Friend

  4. Germany - S!sters with Sister

  5. Russia - Sergey Lazarev with Scream

  6. Denmark - Leonora with Love Is Forever

  7. San Marino - Serhat with Say Na Na Na

  8. North Macedonia - Tamara Todevska with Proud

  9. Sweden - John Lundvik with Too Late For Love

  10. Slovenia - Zala Kralj & Gašper Šantl with Sebi

  11. Cyprus - Tamta with Replay

  12. The Netherlands - Duncan Laurence with Arcade

  13. Greece - Katerine Duska with Better Love

  14. Israel - Kobi Marimi with Home

  15. Norway - KEiiNO with Spirit In The Sky

  16. United Kingdom - Michael Rice with Bigger Than Us

  17. Iceland - Hatari with Hatrið mun sigra

  18. Estonia - Victor Crone with Storm

  19. Belarus - ZENA with Like It

  20. Azerbaijan - Chingiz with Truth

  21. France - Bilal Hassani with Roi

  22. Italy - Mahmood with Soldi

  23. Serbia - Nevena Božović with Kruna

  24. Switzerland - Luca Hänni with She Got Me

  25. Australia - Kate Miller-Heidke with Zero Gravity

  26. Spain - Miki with La Venda

Грінрум з конкурсантами Євробачення

Фінал Євробачення 2019: переможець

На даний момент головним фаворитом є представник Нідерландів Дункан Лоуренс зі своєю піснею "Аrcade". Вірогідність його перемоги оцінюють в 47%.

Представник Нідерландів Дункан Лоуренс

На друге місце злетіла представниця Австралії Кейт Міллер-Хайдке з піснею Zero Gravity. Але шанси на її перемогу оцінюють не більше, ніж в 12%.

Третє місце за прогнозами букмекерів займе представник Швейцарії Лука Хенні. Його ймовірність перемоги - 7%.

Далі йдуть представники Швеції та Італії - 6% і 4% відповідно.

Представник Італії Махмуд

Хто пройшов у фінал Євробачення 2019

З першого півфіналу, який відбувся 14 травня, пройшли такі країни: Білорусь, Греція, Сербія, Кіпр, Естонія, Чехія, Австралія, Ісландія, Сан-Марино і Словенія.

З другого, який відповідно був 16 травня, у фінал вийшли: Північна Македонія, Албанія, Нідерланди, Швеція, Росія, Азербайджан, Данія, Норвегія, Швейцарія і Мальта.

Ізраїль відразу ж пройшов до фіналу як країна, що приймає конкурс і переможець минулого року.

Так само, як завжди, на правах країн-засновників Євробачення відразу в фінал проходять: Іспанія, Італія, Великобританія, Німеччина, Франція.

Україна у фіналі Євробачення 2019: чому не виступаємо

MARUV перемогла в українському відборі, але відмовилася, оскільки не змогла домовитися з Національної суспільною телерадіокомпанією України.

MARUV

Співачка не хотіла приймати їхні умови договору, який включає в себе тримісячну заборону на гастролі в країні-агресорі після Євробачення. Співачка, сказала, що готова відмовитися від виступів в РФ, але поїде на Євробачення самостійно. Історія закінчилася тим, що Україна відмовилася від участі в Євробаченні в цьому році.

Раніше на Євробаченні від України виступали:

Євробачення 2003, Рига: Олександр Пономарьов Hasta la Vista - 14 місце

Євробачення 2004, Стамбул: Руслана - "Дикі танці" - 1 місце

Євробачення 2005, Київ: Гринджоли "Разом нас багато" - 19 місце

Євробачення 2006, Афіни: Тіна Кароль Show me your love - 7 місце

Євробачення 2007, Гельсінкі: Вєрка Сердючка Lasha Tumbai - 2 місце

Євробачення 2008, Белград: Ані Лорак Shady Lady - 2 місце

Євробачення 2009, Москва: Світлана Лобода Be My Valentine! - 12 місце

Євробачення 2010, Осло: Alyosha Sweet People - 10 місце

Євробачення 2011, Дюссельдорф: Міка Ньютон Angel - 4 місце

Євробачення 2012, Баку: Гайтана Be My Guest - 15 місце

Євробачення 2013, Мальме: Злата Огневич Gravity - 3 місце

Євробачення 2014, Копенгаген: Марія Яремчук Tick-Tock - 6 місце

Євробачення 2015: Україна не брала участь в конкурсі через ситуацію на Донбасі, після окупації Криму та економічну ситуацію.

Євробачення 2016, Стокгольм: Джамала 1944 - 1 місце

Євробачення 2017, Київ: O'Torvald з Time - 22 місце.

Євробачення 2018, Лісабон: MELOVIN Under the Ladder - 17 місце.

Переможцями в нашій країні ставали Руслана - "Дикі танці" - 2004 рік і Джамала "1944" - 2016 рік.

Найбільші провали траплялися саме після перемоги України на Євробаченні: Гринджоли "Разом нас багато" - 19 місце в 2005 і O'Torvald з Time - 22 місце в 2017.

Нагадаємо, раніше менеджер Руслани розкрила всю правду про Євробачення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий греко-український співак Andreas оцінив виступи конкурсантів Євробачення.

Також "Знай.uа" писав, що український ведучий і шоумен Ігор Кондратюк поділився своєю думкою про події навколо Євробачення 2019.