Євробачення 2019 обрало свого переможця в ніч с 18-го на 19-те травня. Їм став представник Нідерландів Дункан Лоуренс. "Знай.ua" слідкував за фіналом та висвітлював повну хроніку подій. Багато сюрпризів очікували глядачів міжнародного пісенного конкурсу - вони побачили виступи поп-королеви Мадонни та переможців й учасників минулих років. Зокрема, на головній сцені гран-фіналу заспівала й українська зірка Вєрка Сердючка.

Своїми враженнями від Євробачення 2019 у Тель-Авіві для "Знай.ua" поділився відомий український телеведучий, шоумен та продюсер Ігор Кондратюк. Він кожен рік слідкує за конкурсом. Ігор вважає, що перемога Дункана Лоуренса з Нідерландів була цілком очікуваною, але - справедливою.

Ігор Кондратюк

"Його пісня відрізнялася від традиційних так званих "євроформатних", і була виконана в стилі гарної балади старого доброго брит-попу. Що цікаво – журі поставило на перше місце шведа, що, на мою думку, знову наводить на думку, що журі щороку голосує за принципом "не знаєш, кому поставити найвищу оцінку – став шведам". Організатори оцінять", - прокоментував телеведучий.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як зазначив Кондратюк, його здивувало глядацьке голосування.

"Норвегія була першою, попри лише 16-те місце у журі. В обох голосуваннях четверте місце посів італієць Махмуд, що дало йому загальне друге місце. Спеціальне журі з поетів-піснярів, письменників та журналістів, які пишуть про музику, назвало текст його пісні Soldi (Гроші) найкращим текстом пісні нинішнього Євробачення", - сказав він.

Кончіта Вурст та ведучий Євробачення 2019

Кондратюк вважає, що фінал Євробачення 2019 був достойним і в сенсі музики, і в сенсі шоу.

"Щоправда, конкурс все більше привертає увагу до себе, як яскрава ЛГБТ-тусовка. А вихід Кончіти Вурст в шортах в кінці – це вже, як на мене, був несмак. Що трішки зіпсувало квартет з нашої Вєрки Серючки, Елені Фурейри, Монса Сельмерлева та самої Кончіти Вурст", - поділився шоумен.

Ведучий "Караоке на Майдані" також відзначив атмосферу у самому залі та активність глядачів.

"Мені сподобалось, що глядачі в залі активно підспівували усі пісні учасників фіналу! Ні в Києві, ні в Ліссабоні зала так сильно не було чутно", - додав він.

Глядачі та гості Євробачення 2019

Глядачі та гості Євробачення 2019

Глядачі та гості Євробачення 2019

Глядачі та гості Євробачення 2019

"Щодо Мадонни, то Мадонна – поза критикою. Хоч би вона гепнулась і співала мимо обидві пісні - хто я такий, щоб критикувати цю тітоньку??? А ще я радий за виступ представника Азербайджана Чингіза, до виступу якого, повторюсь, доклав руку продакшен мого старшого сина Сергія, його дружини Марти та їхніх друзів", - підсумував Кондратюк.

Додамо, що виступ Мадонни образив ізраїльтян та обурив організаторів конкурсу. Поп-співачка закликала до миру у світі, об'єднуватися. Тож несподіванкою для EBU став один момент її виступу - коли двоє танцюристів з балету зірки переплели руки і повернулися спиною до глядачів. Там - зображення прапорів Ізраїлю та Палестини (це заборонена в країні атрибутика).

На офіційному сайті Євробачення і YouTube-каналі не викладаються ні фото з виступу Мадонни, ні відео її шоу. Організатори конкурсу заявили, що будуть розбиратися з цією ситуацією, яка несе політичний підтекст.

Нагадаємо, раніше Ігор Кондратюк поділився враженнями про український відбір на Євробачення та перший півфінал конкурсу.

Як повідомляв “Знай.uа”, Ігор Кондратюк розповів, як потрібно було діяти, аби не допустити скандалу навколо Нацвідбору на Євробачення.

Також “Знай.uа” писав про те, що відомий український звукорежисер та продюсер Володимир Бебешко висловив свою думку про перший півфінал Євробачення 2019.