На телеканалі СТБ у програмі "Вікна-новини" стартував багатосерійний спецпроект кореспондента Артема Сорокіна, присвячений культового серіалу "Фортечна".

Відомо, що першою героїнею циклу сюжетів стала Дар'я Легейда, яка виконала роль жительки борделю Василинку масштабної костюмованої драми.

Василинка

Акторка розповіла про свою роль, з-за яких складних сцен вона могла покинути зйомки серіалу і без чого не уявляє своє життя.

чи не кожен вільний від зйомок і вистав день молода актриса Дарина Легейда приміряє на себе роль, за яку не отримує ніяких гонорарів – зоозахисниці. Приходить в притулок для тварин, доглядає за чотирилапими, розважає їх і шукає їм господарів.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Фортечна

Про бездомних тварин Дар'я дбає ще з дитинства. А ось акторську кар'єру почала всього чотири роки тому. Хоч всі в родині завжди були впевнені, що Даша стане хореографом –шістнадцять років професійно займалася танцями. А крім цього, ще й співала. Уроки вокалу, участь в музичних конкурсах і талант-шоу – під псевдонімом "Даша Доріс". І нарешті Дар'я Легейда вибрала ту професію, в якій може поєднати всі свої таланти.

Легейда

Режисер-постановник серіалу "Фортечна" Максим Литвинов зізнається, що роль Василинки спочатку була маленькою.

Сцена в труні Легейда

"Але Даша Легейда настільки класно все робила, що ми Василинку зробили більше. Її історія збільшилася", – зазначає режисер.

Перша важка сцена для Легейди в "Кріпак" – зґвалтування. Даша відверто зізнається, що навіть коли розумієш, що все це – акторська гра, такі сцени завжди неприємні. Особливо – молодий художник. Але в цей раз ситуацію пом'якшив її серіальний кат – народний артист України Станіслав Боклан.

"Ми зі Стасом вже працювали, і у нас якісь такі інтимні стосунки були присутні в кіно. Перший раз це було дуже страшно, дуже ніяково. А потім ми просто багато відпрацювали. Стас розряджає обстановку", – розповідає Легейда.

Одну сцену з серіалу "Фортечна" Дарина дуже б хотіла змінити – сцену в труні. Коли актриса тільки почула, що їй доведеться лягти туди, вона відразу ж відмовилася.

"Режисер зателефонував і сказав мені, що, або я знімаюся в труні, або доведеться шукати заміну актриси. Я поговорила сама з собою і вирішила, що просто не маю права відмовлятися від такої ролі з-за того, що я там чогось боюся", – пояснює Дарія.

Незважаючи на гіркий фінал, страшні сцени вбивства і лежання в труні, саме "Кріпосна" здійснила найзаповітніші акторські мрії Легейди: "Я завжди хотіла зніматися в костюмованих історичних драмах з такими сукнями, такими балами, такими локаціями, де коні й люди".

Нагадаємо, Альона Шоптенко зізналася, від чого отримує колосальне задоволення на "Танцях з зірками".

Як повідомляв Знай.иа Олег Сенцов вже Україні: геніальні слова нашого героя.

Знай.иа писав, Олег Сенцов повертається в Україну: біографія і цитати режисера.