Сьогодні День народження у відомої актриси Ліни Хіді, за своє життя вона зіграла в кіно майже півсотні ролей. Але найбільшу славу їй принесли зйомки в серіалі "Гра престолів", в якому вона зіграла Серсею Ланністер.

Але і до цього серіалу 46-річна актриса зіграла чимало цікавих і пам'ятних ролей. В її День народження ми пропонуємо згадати про кращі картини актриси.

"Онєгін"(1999)

Фільм знятий за романом Пушкіна, в якому Ліна зіграла відкриту, але дурнувату Ольгу Ларіну через яку і сталася дуель Ленського з Онєгіним.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Термінатор: Битва за майбутнє” (2008-2009)

У цій картині Лині дісталася роль Сари Коннор, яка хвацько розправляється з роботами. За цю роль вона була номінована на п'ять різних кіно-премій як краща актриса. Однак отримати статуетку їй не судилося.

“300 спартанців” (2007)

У фільмі "300 спартанців Ліна Хіді отримала роль дружини спартанців царя Леоніда. Її за цю роль номінували на чотири різні премії в категоріях – краща актриса другого плану "прорив року". Але ні одна з них не підкорилася.

“Абердін” (2000)

Цей фільм приніс актрисі першу велику нагороду – на Брюссельському кінофестивалі європейського кіно її визнали найкращою актрисою. Тут вона грає успішну жінку, яка одного разу опинилася перед вибором – кар'єра чи добрі сімейні відносини.

“Суддя Дредд” (2012)

У цьому фільмі Ліна грає Маделін Мадригал на прізвисько Ма-ма. Вона настільки жорстока до своїх ворогів, що здирає шкіру живцем з трьох наркоторговців. Цю картину знімали за мотивами відомого американського коміксу.

Нагадаємо, що популярний серіал "Чорнобиль" від НВО торжествує на премії Еммі.

Як повідомляв портал Знай.ua , скандальний фільм про Майкла Джексона отримав статуетку "Еммі".

Також портал Знай.ua писав, що Кіт Харінгтон поділився секретом того, як йому вдалося отримати видатну роль у серіалу "Гра престолів".