Проект "
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
У кожному випуску проекту "МастерШеф" проводять майстер-класи за участю відомих шефів, а також надають велике розмаїття продуктів. Така практика дає хороший старт у кар'єрі майбутніх кухарів.
У новому випуску "МастерШеф" учасників чекатиме складне та водночас інтригуюче завдання: їм запропонують попрацювати на основі безвідходного виробництва.
Ще ніколи раніше кухарі не задумувались настільки серйозно про те, скільки продуктів вони витрачають в процесі приготування та скільки відходів залишається опісля. Інколи вони бездумно викидають цілі овочі, виливають літри вершків, і безліч разів переробляють страви.
Цього разу даремному витрачанню продуктів, а заразом і шкоді гаманцю та довколишньому середовищу, настав кінець – безвідходне виробництво змусить кухарів задуматися.
"Дуже важливо бережно ставитися до продуктів. Сьогодні весь світ прагне до безвідходного виробництва. У ситуації нинішньої екологічної ситуації ми просто зобов'язані задуматися про те, який слід після себе залишаємо. Учасникам теж потрібно навчитися економити і використовувати весь кулінарний потенціал продуктів", - каже Ектор Хіменес-Браво.
Судді підготували для учасників індивідуальні завдання, в результаті яких кухарі змінять свої марнотратні погляди на світ. Завдання полягатиме в приготуванні однієї страви на свій вибір, не залишаючи відходів.
Перед дегустацією судді будуть зважувати сміття, яке залишилося після учасників. Чорний фартух одягне той, хто недостатньо слідкував за тим, щоб залишити якомога менше відходів в процесі приготування своєї страви.
Не пощастить трьом учасникам-марнотратам, оскільки судді навіть не будуть куштувати їхні страви, якими би оригінальними вони не було. Глядачі вже сьогодні о 19:00 на каналі СТБ зможуть побачити, хто залишить після себе всього 50 грамів сміття, а хто викине кілограм продуктів.
Нагадаємо, раніше
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав, що