Прима-балерина Національної Опери України Катерина Кухар стане прототипом Мавки - героїні майбутнього мультфільму "Мавка. Лісова пісня",створеного за славнозвісним твором Лесі Українки. Улюблена балерина українців подарує цьому образу всю свою чарівну пластику й майже неземну грацію.

Про неймовірну творчу співпрацю лідерів кіноіндустрії та балетного мистецтва розповіли творці анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня".

Тепер у Катерині Кухар поєднуватиметься театральна та анімаційна Мавка: балерина стане прототипом головної героїні анімаційного фільму, завдяки чому лісова німфа дивуватиме та чаруватиме витонченістю рухів.

Зазначимо, що Катерина Кухар виконує партію Мавки у класичному балеті "Лісова пісня". А тепер вона зніметься у відеореференсах, на основі яких художники оживлятимуть анімаційну Мавку. Це перший випадок в українській анімації, коли до відтворення рухів персонажів мультфільму залучено артистку балету.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто зазначити, що Катерина Кухар вже долучалася до магічного Всесвіту Мавки. Вона брала участь у зйомках соціального арт-відео, присвяченого презентації кулона "Мавчин Оберіг", режисером і автором ідеї якого виступила відома українська дизайнерка Ольга Навроцька. І цей ролик став вдалим початком співпраці балерини та Мавки як бренду.

"Мавка прийшла до нас із давніх українських міфів. Геніальна Леся Українка назавжди зробила її символом непереможного кохання. І надихнула інших митців на безліч творів про неї. Сьогодні Мавка – це цілий магічний Всесвіт. В балеті Мавка – це міфічна лісова істота, яка несе світу чистоту бажань, дій та думок. Вона живе серцем та вміє кохати й навіть вибачати за зраду. Сьогодні легендарна "Лісова пісня" – це наш діамант як в літературі, так й в балеті. Я завжди із задоволенням танцюю цю партію. За задумом творців, у Всевіті мультфільму "Мавка" лісова німфа отримає мою балетну ходу та грацію", – розповідає Катерина Кухар.

Презентація спільного проекту відбулася 17 жовтня у рамках Міжнародного фестивалю Ballet Open Space, що пройшов у Національній опері України у день постановки балету "Лісова пісня" з Катериною Кухар та її чоловіком Олександром Стояновим в головних ролях.

Cеред присутніх були помічені Катерина Осадча, Юрій Горбунов, Таяна, Юрій Ткач, Євген Кот, Валерій Жидков, Ірина Данілевська та інші.

Перед виставою на сцені на великому екрані показали тизер анімаційного фільму. Катерина особисто запросила глядачів до Всесвіту Мавки та розповіла подробиці про нову співпрацю із проектом.

Творці фільму анонсували, що відеореференси з Кухар будуть відзняті наприкінці 2019 року. Проте співпраця цим не обмежиться, адже з 2019 по 2021 рік планується більш глибока інтеграція Катерини у Всесвіт Мавки. Однак, подробиці про це наразі не розкривють - вони з’являться згодом.

Нагадаємо, Катерина Кухар показала в мережі незвичайне фото з чоловіком

Як повідомляв портал Знай.ua, Катерина Кухар "запалила" мережу гарячою фігурою в бікіні.

Також Знай.ua писав,Кухар вперше розкрила подробиці таємного шлюбу зі Стояновим.