На телеканалі СТБ покажуть проект, аналогів якому немає на українському телебаченні, – "Таємниці ДНК". На ток-шоу герої зможуть дізнатися відповіді на важливі для них питання з допомогою тесту ДНК.

Наприклад, в рамках проекту герої переконаються в батьківстві, спробують розшукати біологічних батьків, сестер чи братів. А експерти ток-шоу поділяться цікавою інформацією про наші генах.

Олена Підгорна

Генетик Олена Підгорна розвінчала один із найпоширеніших міфів – про ген інтелекту. Експерт розповіла, що генетика є досить молодою наукою, сплеск якої припав на останнє двадцятиріччя. Олена Підгорна детально розібралася у питанні, як турбує багатьох. Найчастіше її запитують про те, чи успадковуються інтелектуальні здібності.

"Зважаючи на те, що вже розшифровано геном людини і проводяться активні дослідження в області його редагування (виправлення помилок в генах, які призводять до хвороб), міфів ще повно. Найпоширеніший – це міф про ген інтелекту і геніальності і від кого він успадковується. Наприклад, ген вміння співати, малювати або грати на музичних інструментах. Єдиного гена інтелекту немає, потрібна робота сотень генів у сукупності, які передаються дитині від батька і від матері. Є комбінація генів, що привертають до цього, але це ще залежить від навколишніх умов і середовища проживання людини. Якби Моцарт не народився в музичній сім'ї і його батько не займався б з ним музикою, цілком можливо, що його талант так і не розкрився б", - розповідає генетик. Олена Підгорна

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Олена Підгорна


Прем'єра програми "Таємниці ДНК" відбудеться у вівторок, 5 листопада, о 19:00 на СТБ.

Нагадаємо, раніше Олексій Горбунов відсвяткував 58-річчя

Як повідомляв портал "Знай.ua", найстаріша пара Голлівуду вразила світ прикладом вічного кохання

Також "Знай.ua" писав, що у Макса Фадєєва стався серцевий напад