Степан Казанін - артист студії “Квартал 95” і її невід'ємна частина. 16 років він виступає разом з гумористами, одного разу потрапивши на українську сцену з російського КВК. Його справжнє ім'я - Сергій, але всі називають Степаном. Він - сім'янин, душа компанії і блискучий актор, якому по плечу будь-яка роль, навіть жіноча.

Знай.uа підготував велике інтерв'ю зі Степаном Казаніним про його роботу і життя поза сценою. Який він насправді, у чому секрет його міцних сімейних відносин та як відреагував на перехід Володимира Зеленського з гумору у велику політику? Про це і багато чого іншого - далі в ексклюзивному інтерв'ю.

Степан Казанін

Степане, давайте почнемо нашу розмову зі змін в “Кварталі”, які відбулися після відходу Володимира в політику. Як ви спрацювалися без нього?

Додалися гумористи. Повернувся в сім'ю Юра Великий. Вовка Мартинець спочатку підключився як автор, зараз увійшов до складу як актор. І віджали у “Дніпра” Юру Ткача.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За фактом - авторський колектив залишився той же, в плані гумору ми ніяк не шкутильгаємо. Хлопці пишуть. А ми трохи посилилися. Звичайно, "Зеленого" замінити ніхто не зможе - ні дві, ні три людини. Але тим не менш пацани теж не перший день в гуморі.

Квартал 95 поповнився новими акторами

Женя Кошовий, який зараз виконує функцію художнього керівника “Кварталу 95”, не хапається за голову?

Ні, його складно схопити за голову, він же лисий (сміється).

Раніше всі важливі рішення в “Кварталі” брав на себе Володимир Зеленський. А зараз?

Останнє слово було за Вованом, а зараз - демократія. Якщо хтось пропонує щось зробити, і це реально смішно, - всі підтримують. Ніхто не намагається зайняти чиєсь місце. Як було в КВК: “О! Це прикольно! Давайте так і зробимо”. В принципі, так і відбувається. Ми давно разом - віримо на слово. Є якась чуйка, смішно це чи ні. Є внутрішній редактор.

А в кого у колективі найвірніша чуйка?

У мене, звичайно (усміхається).

Степан зізнався, що без Зеленського в Кварталі 95 настала демократія

Як ви розподіляєте ролі?

По-різному. Бувало, починали репетирувати і не йде. В процесі репетиції змінювалися. Жіночі ролі іноді мені випадали. Теща - це святе, ніхто не зазіхав, крім мене. Бували зіркові ролі повій, наприклад. У Лєни не виходить або Лєна не відчуває в собі цю роль - все тоді переходило до іншого, іноді до мене - найчастіше. Таке було і тоді, і зараз відбувається. Але автори, коли пишуть, вже мають на увазі, під кого роль.

А яка у вас улюблена роль?

Будь-яка роль, яка дістається мені, - вже добре, я вже радий! Я не даремна людина в колективі.

Хтось до 70 років хоче зіграти Джульєтту Шекспіра, але у нас такого немає. Є роль Януковича або Парубія - і ми вже знаємо, хто це буде робити. Не обов'язково претендувати.

Степан і В'ячеслав Узєлков

За вами саме яка закріплена роль?

Теща. Зазвичай в номерах фігурували Вова, Лєна і теща - я. Зараз поки таких номерів немає. Але були прикольні мініатюри. Наприклад, один, на наш загальний погляд, смішний номер, коли ми разом з Вованом сиділи в джакузі. Це Туреччина, теща, зять ... Дуже веселий номерок.

Я - народна теща України. Якийсь момент грав Путіна. Зараз це вже не так весело.

Небезпечно, скажуть, що ви "агенти Кремля".

Власне, не перестають про це говорити. І "агенти Кремля", і хто завгодно. Сміх і радість ми приносимо людям. А люди реагують, як можуть, у міру сил.

В основному я працюю з артистами. Скетч із зіркою в “Вечірньому Кварталі”. Перед тим, як вони у нас співають. Як правило, ми намагаємося робити якісь смішні скетчі з ними, і це на мої плечі лягає.

А хто з зірок на вас сильно образився за гострий жарт?

Зараз це вже кануло в лету. Маша Распутіна. Через рік вона зустрілася в аеропорту з Вовкою і вибачилася.

Ми не перший рік у шоу-бізнесі. І вже люди розуміють, до кого вони приїжджають. Найкраща імпровізація - це відпрацьована. Ми завжди це всім пояснювали. Якщо ти не репетируєш і несерйозно ставишся до своєї появи на сцені, то відбувається не завжди доречна імпровізація, яка виглядає не так смішно.

Яка частка імпровізації у вас зараз?

Мінімальна. В цьому і полягає професіоналізм. На концертах, не на записі, є місце імпровізації, коли вже хочеться урізноманітнити і відіграти інакше, один одного підколоти. Але це не часто. Основне місце імпровізації - робота з зірками.

Про Олену Кравець окремо хотілося б поговорити. Ходили чутки, що раніше Володимир Зеленський їй не дозволяв брати участь в “Танцях з зірками”, тому що це зашкодило б робочому процесу. Зараз, коли Лєна вже танцює, чи це впливає на колектив, крім того, що вона, може, або не присутня на репетиціях, або запізнюється?

Це від “Танців” не залежить - Лєна завжди запізнюється (сміється). Зараз просто з'явився “відмаз” - “У мене танці, вибачте, я запізнилася”. “Танці” роботі в цілому не заважають, але й не допомагають. У нас же гумористичний колектив, не танцювальний. Це суто її рішення, вона давно хотіла. Не те, що Вован їй забороняв, але, може, на той момент були зйомки “Слуги народу” і складно було зістикувати.

А зараз виходить підтримувати відносини з Зеленським, як раніше?

Ні, звичайно. Після інавгурації я його бачив один раз. Іноді зідзвонюємося.

Володимир Зеленський і Євген Кошовий

Його президентство для вас було очікуваним? Особливо після серіалу “Слуга народу”.

Для нас всіх це було несподіваним. Спочатку ми навіть відмовляли його. Але, коли зрозуміли, як для нього це важливо, звичайно, підтримали.

Робочий процес

У Росії багато хто порівнює журналіста Юрія Дудя з Володимиром Зеленським та пророкує йому, як мінімум, пост мера Москви, а то і президента. Як думаєте, це реально?

Ні, Росія - це не Україна! Нічого не вийде. Там не дадуть це зробити.

Володимиру ж вдалося стати президентом.

Це були вибори. У Росії не дадуть це зробити.

Вам іноді доводиться виступати на сцені разом з великим жіночим колективом - "Жіночим Кварталом". Ваша дружина не ревнує?

Чесно кажучи, давно не підходили до цього питання. Навіть задумався. Це робочі моменти. Ми сприймаємо один одного як партнери по сцені.

Це ми в допомогу дівчатам. Вони - зірки. Вони - на передньому плані.

Оцініть, як артистки виросли за цей рік?

І виросли, і зігралися. Кожна з них, як мінімум, фронтвумен. Їх і набрали невипадково. Всі потужні.

Вони згуртувалися, почали відчувати одна одну. Кожна сама по собі молодець, актриса, гумористка, а тут потрібно було згуртуватися і зробити класне гумористичне шоу, не заздрити один одному, не ставити один одному підніжки.

Юлія Абрамова

Другу частину інтерв'ю Степана Казаніна з "Кварталу 95" про особисте життя, кохання до дружини та дітей, улюблене захоплення - читайте у неділю, 3 листопада, на порталі Знай.ua.

Нагадаємо, раніше зірка "Кварталу 95" Степан Казанін зізнався у недитячих забавах в шкільні роки.

Також Казанін з "Кварталу 95" повторив легендарний трюк з кінофільму "Діамантова рука".

Крім цього, Юрій Великий відверто розповів Знай.uа про повернення в "Квартал 95" та пародії на Володимира Зеленського. В Одесі на великому концерті Нового "Вечірнього Кварталу" глядачі першими побачили його пародії.