Його дражнили "маминим синочком" і висміювали за пристрасть до балету. Але при цьому він ще примудрявся ходити в школу бойових мистецтв, де незабаром отримав чорний пояс з кунг-фу.

Легендарному Патріку Свейзі було відведено на цій землі всього 57 років, але актор і танцівник встиг зробити дуже багато.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

У 1980-1990-х рр. він став кумиром мільйонів глядачів після виходу фільмів "Брудні танці", "Привид", "На гребені хвилі". Тисячі прихильниць шукали з ним зустрічей, але він 34 роки провів з однією жінкою, яку полюбив ще в юності, заслуживши репутацію самого відомого голлівудського однолюба. Нерідко їх шлюб називали ідеальним, але насправді останні спільні роки життя перетворилися на пекло для двох. Про це розсудливо мовчали.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Тато хотів, щоб я став ковбоєм і спортсменом, мама вважала, що не можна стати справжнім артистом, не оволодівши своїм мистецтвом у всіх відносинах. Я вирішив стати і тим, і іншим", - розповідав Патрік пресі.

Як і всі амбіційні люди Свейзі вирушив підкорювати Нью-Йорк – там він протягом 7 років брав участь у балетних постановках і мюзиклах, виступаючи на одній сцені разом з легендарним Михайлом Баришниковим.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

Але з часом довелося поставити крапку з-за травми колінної чашечки і кількох складних операцій.

Після цього повернення в балет стало неможливим, і Патрік Свейзі записався на курси акторської майстерності.
Танцювати Патрік міг де завгодно: від пропозицій просто не було відбою і будь-який інший на його місці просто говорив би "спасибі" долі за це, але тільки не Свейзі. Він мріяв довести всім , що насамперед талановитий актор, а вже потім – зірка паркету. Можливо саме тому часто відмовлявся від хороших ролей.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

Його зірковий час настав у 1987 р., коли 35-річний актор зіграв головну роль у фільмі "Брудні танці". Спочатку він поставився до цієї пропозиції з великим сумнівом – йому знову довелося грати танцівника, так і сценарій здався йому відверто слабким.
Не секрет, що саме цей фільм користувався такою величезною популярністю у жіночої статі, що за ним навіть закріпилося прізвисько "Зоряні війни для дівчаток", а у Патріка Свейзі з'явилися тисячі прихильниць, які переслідували його всюди.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

Втім, серце генія було віддано одній-єдиній жінці. Ще під час занять у балетній школі він познайомився з танцівницею Лізою Ніємі. Йому на той момент було 19 років, а їй – всього 15. Через 3 роки вони одружилися і не розлучалися до кінця його днів. Про свою обраницю актор говорив:

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

"Ліза відрізнялася від дівчат, до яких я звик. Якби я почав виставлятися або розігрувати Казанову, вона б просто розвернулася і пішла. Моя дружина – найрозумніша жінка, яку я коли-небудь зустрічав, і саме після зустрічі з нею я зрозумів, що розумниці неймовірно привабливі… Я на шість років пішов у буддизм, чайні церемонії, медитація, саєнтологія, перепробував все, так як я собі не дуже подобався. Я намагався розбитися на мотоциклі".

Він занадто часто ризикував життям під час виконання небезпечних трюків, але за злою іронією долі згубило Патріка не це.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі


2008 р. лікар Патріка Свейзі з його дозволу зробив заяву про онкологічне захворювання актора. Це здалося йому необхідним з-за численних чуток, що поширювалися про нього в пресі, і фотографій, пугавших шанувальників, – в останні роки Свейзі змінився до невпізнання, сильно схуднувши і постарівши. Він пройшов курс хіміотерапії, після чого, здавалося б, пішов на поправку. Але в 2009 р. актор знову потрапив до лікарні із запаленням легенів, і під час обстеження у нього виявили метастази. 14 вересня 2009 р. його не стало.

Патрік Свейзі
Патрік Свейзі

Але тим не менше, всі роботи актора досі переглядають із задоволенням, а його історія стала прикладом багатьох людей – нізащо не здаватися, навіть перед смертельною хворобою.

Нагадаємо, відомий танцівник Євген Кот, який зараз бере участь у проекті "Танці з зірками", зізнався, як його дружина реагує і чи не ревнує до партнерки по танцполу.

Як повідомляв Знай.uа, пішла з життя всесвітньо відома франко-швейцарська співачка і актриса Марі Лефоре.

Також Знай.uа писав, що відомому акторові Олександру Семчеву стало зле у власному будинку.