У понеділок, 4 листопада, світський Київ поринув в європейську атмосферу XIX ст. – в музеї Ханенків відбулась презентація українсько-польського проекту "Кава з кардамоном". Головні ролі у ньому виконали українська акторка Олена Лавренюк та польський актор Павел Делонг.

Це історична драма, яка розповідає хвилюючу та пристрасну оповідь про нерівне, грішне почуття одруженого польського шляхтича Адама та молодої української красуні Анни. Історія кохання розгортається на тлі "Весни народів" (піднесення рівня української національної свідомості та один із найтепліших періодів в історії українсько-польських стосунків).

Павел Делонг та Олена Лавренюк
Павел Делонг та Олена Лавренюк

Олена Лавренюк розповіла Знай.ua про одну з найскладніших сцен у фільмі та її житті.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

“Це сцена у басейні. В тизері ви можете побачити буквально дві секунди, коли я знаходжусь під водою. Якби я знала, що на мене чекає, я б, мабуть, не погодилась на ці зйомки. Але я скажу відверто, знімати сцену під водою мені було реально дуже страшно. Піднімався тиск і вода проникала всюди – вона була і у носі, і у вухах, і до того ж було дуже холодно, тому що всі були у гідрокостюмах, а я без. Але переглядаючи тизер, я вважаю, що це все було недаремно", - зізналася акторка.

Зйомки під водою

Вона додала, що спеціально для зйомок їй довелось поновити вивчення польської мови.

"Я сама зі Львову, у мене польське коріння, і колись в дитинстві я розмовляла польською, а зараз дуже добре її розумію. Тому мені було нескладно спілкуватись, адже коли я починаю це робити – я згадую мову. Проте, все одно відчувається невеличкий акцент. Тому Павел на озвучці, аби був менш відчутний мій акцент, також допомагав мені зі звуками. Але я ще попрацюю трохи і до зйомок серіалу ці складнощі точно пройдуть”, - поділилась Олена.

Підтримали головних героїв на презентації тизеру Юрій Горбунов, Катерина Осадча, Катя Сільченко, Фагот (ТНМК), Ольга Навроцька, Вікторія Тігіпко, Вікторія Батуі, Олена Рева, Олексій Гладушевський, Поліна Неня, Маша Виноградова, Юлія Хромцова, Юрій Двіжон та інші.

Олексій Гладушевський
Олексій Гладушевський

Катерина Осадча та Юрій Горбунов
Катерина Осадча та Юрій Горбунов

Ольга Навроцька
Ольга Навроцька

Вікторія Тігіпко
Вікторія Тігіпко

Катя Сільченко
Катя Сільченко

Фагот (ТНМК)
Фагот (ТНМК)

Олена Лавренюк та Павел Делонг, який спеціально прилетів із Варшави для презентації "Кави з кардамоном", особисто представили тизер публіці.

Павел Делонг також розповів про знімальний процес: “Ми з Оленою досягли такого рівня взаєморозуміння, де вже не потрібні слова. Ми, як актори, відчуваємо енергетику один одного, а також самі розуміємо, що потрібно в кадрі. У нас з Оленою була своя лабораторія хімії на майданчику (сміється). Я отримав дуже багато задоволення, працюючи з нею! В моїй уяві ідеальна актриса для цього персонажа – це саме Олена”.

Павел Делонг
Павел Делонг

Тизер майбутнього серіалу був відзнятий у Львові. За його ідею був взятий сюжет національного бестселеру Наталії Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону".

Зйомки серіалу будуть відбуватись навесні наступного року.

Нагадаємо, раніше Олена Лавренюк розповіла, як ледь не потонула на зйомках.

Також Знай.ua писав, що Степан Казанін повідомив, як у "Кварталі 95" тепер приймають важливі рішення без Зеленського.

А Юрій Великий ексклюзивно розповів про повернення в "Квартал 95" та пародії на Володимира Зеленського.