DZIDZIO (Михайло Хома) під Новий рік вирішив зробити те, чого від нього так бажали всі, хто подивився футбольний матч Україна - Литва у Харкові. Тоді перед грою Дзідзьо проспівав Гімн України. Відео з його виконанням розлетілося по соцмережам і зібрало мільйони переглядів.

Після цього співака засипали проханнями, щоб він ще колись заспівав так само. Це настільки надихнуло його, що він вирішив записати Гімн України разом з Молодіжним симфонічним оркестром України під керуванням диригентки Оксани Линів, повідомляє кореспондент Знай.ua.

Дзідзьо, фото: Знай.ua
Дзідзьо, фото: Знай.ua

У київському Будинку звукозапису вже відбувся запис оркестру та хору, а у січні пройде запис вокалу Дзідзьо. Після зведення всі бажаючі зможуть прослухати це творіння. Чи буде Михайло співати цей Гімн на Євро-2020 та на інших офіційних заходах - поки не відомо.

"Я надихнувся тими коментами, що люди писали, і у мене сльози текли від того, що людям важливо, як співати Гімн, що дехто почав любити Гімн. Я подумав, треба записати, щоб кожного надихати до перемоги, бо ми ж граємо на Євро-2020. Я, чесно, дитячими мріями вірю, що збірна України має виграти. Хочу, щоб саме це виконання надихало на здійснення чогось великого!" - зізнався співак.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дзідзьо з Оксаною Линів, фото: Знай.ua
Дзідзьо з Оксаною Линів, фото: Знай.ua

Допомагає здійснити цю мрію Дзідзьо Оксана Линів та молодіжний оркестр, що був заснований у 2017 році. Оксана - перша жінка - головний диригент Опери і філармонічного оркестру в місті Грац (Австрія). Вона входить до трійки найкращих жінок-диригентів сучасності. У виконання Гімну, за словами Дзідзьо, вона привнесла жіночу енергетику.

Оксана Линів представила оркестр як національну музичну збірну, яка зробить так, щоб Україну впізнавали по цілому світу.

Вона додала, що для цього заходу вона прилетіла з Австрії, а концертмейстер оркестру Григорій Мороз - з Сінгапуру, де він навчається.

"Не кожна держава в світі може пишатися таким красивим Гімном, де насправді і текст, і музика передає те, що тисячоліттями наш народ мусив пережити", - повідомила Линів.

Оксана Линів, фото: Знай.ua
Оксана Линів, фото: Знай.ua

Дзідзьо нагадав, як його розчулили коментарі у соцмережах після виконання Гімну у Харкові.

"Такий комент: “Я не любила Гімн України, а саме в цьому виконанні я полюбила”. Воно викликає сльози!" - сказав музикант.

Він впевнений, що саме такі емоції і повинно викликати виконання найголовнішої пісні країни.

"Гімн України має бути емоційний, бо ми емоційний народ. Я би хотів, щоб наш Гімн з молодіжним симфонічним оркестром під керівництвом Оксани Линів викликав гордість, радість, сльози щоб текли. А сльози чому течуть? Бо чесноти виходять. Я хочу запалювати всіх українців до перемоги, будити в собі сміливість, і хочу, щоб саме це виконання Гімну було з найкращих", - підсумував співак.

Також Дзідзьо розповів, що вирішив записати і духовний гімн "Боже єдиний нам Україну храни". Цими двома записами, за його словами, він випробовує свої можливості.

Нагадаємо, що збірна України під керівництвом Андрія Шевченка перемогла Португалію і достроково кваліфікувалася на Євро-2020.

Матчі Євро-2020 пройдуть на 12 стадіонах 12 міст 11 країн (12 національних асоціацій УЄФА).

Раніше "Відморожений" DZIDZIO зізнався у важкому студентському житті.

Також лідер популярної української поп-гурту DZIDZIO Михайло Хома відверто зізнався, що йому днями довелося пережити страшний момент у житті.

А ще раніше DZIDZIO Михайло Хома розповів історію зі свого дитинства.