Дует EDGAR & EMMA на українській сцені не так давно, але вже встиг випустити кілька яскравих хітів. Виконавці представляють із себе суміш гарячих кровей: вірменської, арабської і грузинською, і співають про кохання і стосунки.

Знай.uа поспілкувався з Едгаром і Еммою про їх дует: про те, як вони знайшли один одного і заспівали українською.

EDGAR & EMMA
EDGAR & EMMA

Ви - інтернаціональний дует на українській сцені. Едгар з Вірменії, у Емми - тато з Тунісу, а мама - грузинка. Нещодавно ви випустили перший україномовний сингл. Як вам працювати в цьому напрямку? Готові і далі продовжувати співати українською?

Едгар: Я не можу сказати, що мені колись було важко спілкуватися українською мовою. Я отримав освіту в Україні і спокійно можу говорити українською, але мені для цього треба трохи більше подумати, тому що більшу частину свого життя я спілкуюся вірменською або російською. А ось створення україномовного треку у нас довго було під сумнівом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ми чекали відповідний час, щоб не погнатися, як багато артистів, за квотами, а просто створювати музику, яку відчуваємо.

Емма: Так, щось робити вперше це відповідально. Але я народилася в Україні і з дитинства знаю українську мову. Ідея з піснею мені дуже сподобалася, я тільки рада співати наймелодійнішою мовою в світі.

Едгар: Якщо публіці сподобається і буде хороший фідбек, то ми радо запишемо ще кілька треків українською, але за стилем ще подумаємо. Можливо, щось більш ліричне.

Хотілося б ближче з вами познайомитися. Розкажіть про ваше знайомство.

Едгар: Два роки тому я виступав як сольний артист, а Емма - в групі зі своїми братами. Як і у багатьох артистів, у нас були концерти, кастинги і багато всього.

Ось на одному з кастингів ми і познайомилися. Разом заповнювали анкету і якось випадково дізналися, що обидва з Києва. Між нами одразу пройшла іскра. Ми довго спілкувалися. Почали виникати ідеї, а вже через 3 місяці у нас була записана дебютна пісня. Трек відразу взяли в ротацію 4 топові радіостанції, і ми зрозуміли, що спільна робота дає хороший результат. Так створився дует EDGAR & EMMA.

Емма: Едгар почув, що я з України і підійшов до мене. Мені стало так приємно далеко від дому знайти свою людину. Всі подальші етапи кастингу я переживала за нього, а він - за мене. Я, звичайно, пройшла далі, майже до фіналу, але він не образився (посміхається). Так ми почали дружити, багато спілкуватися, а вже пізніше і створили перший трек.

Ви співаєте в дуеті, але чи пара ви?

Емма: Я обожнюю це питання, і воно, швидше за все, буде переслідувати нас завжди. Я думаю, прийде час, і люди побачать самі, а ми поки потримаємо інтригу.

Едгар: На сцені завжди потрібно показувати справжні почуття, бо глядача не обдурити. Ми працюємо як пара, щоб максимально передати енергетику.

Чи бачите своє майбутнє в Україні або хочете підкорювати інші країни?

Едгар: Світ можна підкорити і живучи в одному місці. Мені комфортно в Україні. Я люблю Україну. Ми переїхали сюди з Вірменії багато років тому, і тепер тут мій дім.

Емма: Звичайно, ми хочемо, щоб наші пісні слухали не тільки в Україні, і прагнемо до того, щоб вони звучали скрізь. Ми віримо в наші пісні і хочемо, щоб кожен слухач згадував свою історію кохання, або починав нову історію під наші треки.

З якими основними труднощами зіткнулися в Україні: як в творчому плані, так і в особистісному?

Емма: Я поки що тільки почала свою кар'єру, тому вважаю, що все йде за планом. Але будувати життя з нуля після переїзду в іншу країну - дуже складно. Знаю, як мої батьки багато працювали в Україні, будучи студентами-іноземцями. Особливо складно було татові - він переїхав в Україну з Тунісу, щоб стати програмістом. Без знання мови, без зв'язків було нелегко. Але потім зустрів маму в тролейбусі - і життя почало налагоджуватися. Це можна зрозуміти за кількістю дітей - нас троє (посміхається).

Едгар: Коли переїжджаєш в іншу країну, то найважче адаптуватися під інший менталітет і закони. Ми переїхали в Україну всією сім'єю після землетрусу і війни, складнощів було не мало. Я багато де підробляв після університету, щоб не сидіти на шиї у батьків. Пробував себе в IT сфері, паралельно запустив станцію технічного обслуговування машин. Спочатку це був простий гараж, але потім справа пішла - і ось вже 8 років, як СТО обслуговує клієнтів. Слава Богу, що є друзі і близькі, які завжди підтримують. Не мало труднощів і в творчості, адже ми хочемо створювати якісну музику, яка дійде і сподобається слухачеві. Коли ти віриш в свою пісню, а тобі відмовляють в ротації на радіо, це дуже демотивує. В такі моменти найважливіше - не опускати руки, наполегливо йти вперед, і все буде!

2019 рік закінчуєте з якими думками, підбиваючи підсумки?

Емма: Рік був прекрасний і пригодницький. Ми багато працювали і відпочивали теж. Я ось була на Майорці. Майорка для мене - це інший вимір, інша планета. Там люди не думають про дрібні проблеми, а живуть в кайф. Багато хто туди їдуть заради того, щоб забути про всі проблеми і просто гуляти. Там добре розвинена індустрія відпочинку із жінками стародавніх професій, і мені "пощастило" з ними познайомитися.

До мого брата почала чіплятися одна з таких дівчат, і я вирішила зняти це все на телефон, але в підсумку ця дама почала бігти до мене з криками. Мені довелося тікати. У підсумку я, звичайно, отримала від неї трохи, хоча мала право знімати в публічному місці. Але, оскільки поліція там - "всі свої", довести я нікому нічого вже не могла. Це була найяскравіша пригода. А ще ми багато виступали, і в кінці року вийшов наш перший україномовний трек.

Едгар: "Мамо, я п'яна" - це гідне завершення року. Хоча цього літа у нас вийшло ще три треки, але україномовний найбільше зайшов на радіо і отримав багато відгуків від слухачів. Однозначно, це був продуктивний рік. Я вдячний цьому року, насамперед, за те, що всі мої рідні і близькі поруч, і за те, що у нас виникло багато нових ідей, які будемо реалізовувати в 2020.

Наші думки зараз дуже оптимістичні і максимально налаштовуємося на ривок в наступному році. Вже з лютого готуємо нові анонси та музичні сюрпризи.

Вже вирішили, як будете зустрічати Новий 2020 рік? І чи є у вас якісь свої ритуали святкування?

Едгар: У нас вірменська традиція зустрічати Новий Рік у колі сім'ї. Ми збираємося у когось вдома з усіма рідними - зазвичай це чоловік 30. Робимо шашлики і обмінюємося подарунками. Шашлик маринує і готує тато. Це коронна страва, яку він нікому не довіряє. Після півночі кожен відпочиває вже як хоче. Звичайно, з кожним роком можливості так робити все менше і менше, адже артисти в ці дні багато працюють.

Емма: Де галаслива компанія, там ми з друзями. Бувало таке, що навіть поліція приїздила. В цьому році, думаю, вечірка теж буде крута. Головне встигнути і на виступ, і потім до друзів. Особливих традицій у мене немає, але подарунки для своїх рідних я вже приготувала.

У зірок прийнято після Нового року влаштовувати собі невеликий відпочинок. А у вашому випадку?

Емма: Найчастіше ми відпочиваємо влітку, але в цьому році, сподіваюся, вийде в січні побувати в Дубаї. Вирішуємо зараз за графіком. Бо у нас запланований насичений лютий, то треба скрізь встигнути.

Едгар: Відпочинок - це обов'язково, просто все залежить від завантаження. Бувало, що 2-го січня вже є робота, і ти нікуди не можеш поїхати. Звичайно, відпочивати потрібно, адже необхідно набратися сил на весь рік. Намагаємося затвердити все і спланувати так, щоб встигнути і відпочити, і порадувати наших слухачів новими треками вже в лютому.

Чи не хочете спробувати свої сили в талант-шоу: Голос країни, Х-фактор? Що думаєте про проєкти?

Едгар: На даному етапі нашої кар'єри це не зовсім те, що нам потрібно, на мою думку. Я за те, щоб спробувати свої сили самому, адже ми вже зробили хороший старт. Якщо нам запропонує сам телеканал щось цікаве, то ми, звичайно, готові розглянути, але зараз у нас інші плани щодо розвитку проєкту. Тим більше, що Емма вже брала участь в талант-шоу і навіть дуже гідно.

Емма: Так, я брала участь в проєкті Х фактор 7 разом зі своїми братами, хороший був досвід. Дуже корисно брати участь у конкурсах взагалі, і не обов'язково телевізійних. Кожна перемога і навіть поразка давали мені величезний крок вперед. Який би не був виступ - це твій особливий досвід: невеликий, а, може, навіть і великий крок до твоєї мрії.

З дитинства мріяли бути на сцені? І чи встигли спробувати інші професії?

Емма: Я ще не встигла освоїти іншу професію, зараз закінчую університет. Буду лінгвістом. Співаю я з раннього дитинства, десь у 4 мама купила мені синтезатор, і я почала співати вигаданою мовою.

Едгар: Я в дитинстві займався танцями і прямо з самого раннього віку був на сцені, просто в іншому амплуа. А взагалі я за освітою юрист. Але навіть там, в університеті, сцена не відпускала мене. Не можу без сцени.

Нагадаємо, раніше DZIDZIO зробив бажаний новорічний подарунок для всіх своїх шанувальників.

Також Аліна Гросу розповіла Знай.uа про своє найпотаємніше бажання на Новий рік.

А знаменитий хореограф Франсиско Гомес відверто розповів Знай.uа про життя в Україні, улюблені речі і перерву в роботі заради дитини.