21 січня пішов з життя видатний британський комік, засновник комік-групи “Монті Пайтон” Террі Джонс, повідомляє ВВС.

В 1969 році Джонс разом з Еріком Айдлом, Террі Гілліемом, Джоном Клізом, Майклом Пейпіном та Гремом Чепменом заснував комедійне шоу “Літаючий цирк Монті Пайтона”, в якому використовувалось чимало інновацій та нових комедійних прийомів. Це шоу демонструвалось на телеканалі ВВС протягом п’яти років — усього було показано 45 епізодів.

Террі Джонс. Фото: EPA-EFE/URS FLUEELER

Саме завдяки шоу “Монті Пайтон” у вжиток ввійшло слово “спам”, як означення нав’язливої реклами. Вплив “Монті Пайтон” на жанр комедії часто порівнюють на вплив The Beatles на рок- та поп-музику.

Террі Джонс довгий час страждав від рідкісної форми деменції. Помер легендарний артист на 78 році життя у своєму будинку в Лондоні.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадуємо, що два тижні тому після тривалої та важкої хвороби пішов з життя барабанщик видатного канадського рок-гурту Rush Ніл Пірт.

Як повідомляв портал Знай.uа, нещодавно в Запоріжжі помер легендарний футболіст місцевого Металурга Юрій Черенков.

Як писав Знай.uа, у минулому році молодий хорватський футболіст помер після удару м'ячем у груди.