62-річний шведський виконавець Dr. Alban (Доктор Албан) повідомляв, що до Києва завдяки втручанню українського лідера Володимира Зеленського. Ф це при тому, що співакові був заборонений в'їзд в Україну через незаконні гастролі в анексованому Криму.

Тим часом, СБУпояснили, як могла скластися подібна ситуація. Адже, закон «Про гастрольні заходи в Україні», перевіряє тільки артистів, які є громадянами Росії.

Виходить, що шведського виконавця нігерійського походження Доктора Албанія (Dr. Alban) спецслужба не розглядала взагалі.
Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Ради громадського контролю НАБУ, опублікованому на сторінці цього незалежного громадянського органу в соціальній мережі Фейсбук.

Вживання заходів у разі встановлення фактів порушення правил перетину державного кордону і порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї віднесено до компетенції Державної прикордонної служби - підкреслюють в СБУ

Музикант, порушив державний кордон України 24 червня 2017 року, публічно виступивши на окупованій території Ялти. Після цього він потрапив в базу центру «Миротворець».

Документ: Рада громадського контролю НАБУ


Перед тим, у своєму Інстаграмі він заявив, що скасуванню відповідної заборони щодо нього посприяв президент України Володимир Зеленський. Пізніше він відредагував відповідний пост, прибравши звідти згадка про Зеленський.

Нагадаємо, раніше відомий шведський виконавець Dr. Alban, якому заборонили в'їжджати на територію України після концерту в аннексированном Криму, вже заспівав на сцені "Вечірнього кварталу".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.ua", Dr. Alban (Доктор Албан) виправив свою публікацію в соціальній мережі Instagram, в якій розповідалося, як він потрапив до Києва завдяки втручанню українського лідера Володимира Зеленського.


Також "Знай.ua" писав, що українські прикордонники не пустили в країну трьох російських політиків, які прибули у столичні аеропорти.