У вівторок, 4 лютого на каналі ICTV відбудеться довгоочікувана прем'єра серіалу "Дільничний з ДВРЗ". Це іронічний детектив, в якому чесний поліцейський бореться зі злочинністю в найбільш кримінальному районі Києва. Крім того, це перший український серіал, присвячений житловому масиву столиці.

У стрічці головні ролі зіграли В'ячеслав Довженко (Сергій Бондар) і Віталій Іванченко (Петро Дзюба).

Знай.uа поспілкувався з Віталієм, щоб дізнатися, чим цікавий його персонаж і з якими труднощами він зіткнувся під час роботи.

Кадр із серіалу "Дільничний з ДВРЗ"
Кадр із серіалу "Дільничний з ДВРЗ"

Іванченко зіграв місцевого дільничного Петра Дзюбу, який до своїх обов'язків ставиться вкрай недбало. Він смішний, але дуже ледачий. Що він робить для того, щоб викорінити процвітаючу злочинність і корупцію на районі? Нічого. Але так буде рівно до того моменту, поки не прийде новий дільничний.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Мій герой вже давно залишив плани змінити щось у рідному районі, - поділився Іванченко. - Для нього головне - не перепрацьовувати на роботі, щільно пообідати і подрімати. Так і з кримінальними авторитетами він зумів знайти спільну мову. Але все зміниться з появою нового дільничного Сергія Бондаря, який спробує навести порядок. Дзюбі доведеться вирішувати, на чиєму боці бути".

Актор зізнався, що під час зйомок спілкувався зі справжніми поліцейськими, тому розуміє, чому його персонаж став таким байдужим до професії.

"Їх робота – ворогу не побажаєш, як говориться. Звичайно, у різних професій своя специфіка, але те, чим займаються правові органи – це велика відповідальність і ризики. Тому мені хотілося б прищепити народові любов і повагу до людей у формі. Адже, коли щось трапляється, ми в першу чергу звертаємося до них. Ще на пробах я намагався зіграти свого персонажа так, щоб він не виглядав ледачим простаком. Він смішний, але не такий дурний, як здається", - пояснив Іванченко.

Віталій Іванченко, актор
Віталій Іванченко, актор

За словами Віталія, його герой заступав на свою посаду, щоб творити добро, захищати людей і чесно виконувати свої обов'язки, але в суспільстві, де немає поваги до роботи інспектора району, ні гідної оплати та мотивації розвиватися, зникає те завзяття, з яким приходить молодий спеціаліст.

"Це ми бачимо і в реальному житті, - зазначив актор. - Але мій персонаж буде намагатися змінюватися. Коли в його район пришлють нового дільничного Сергія Бондаря - справедливого і принципового - Дзюба замислиться над своїм життям, навіщо він служить, чому він це робить і кому давав присягу".

Це і стало основною складністю під час зйомок - зіграти так, щоб глядач міг відчути його персонажа, зрозуміти його характер і причину вчинків.

Віталій Іванченко додав, що йому часто випадає грати комічні персонажі, як в серіалі "Дільничний з ДВРЗ".

"Але ви ж знаєте, що за комедійністю завжди ховається ще більший трагізм. Наприклад, як мій персонаж Дзюба. Хоч він і дуже веселий, це маска, за якою ховається драма. Цим він, сподіваюся, буде цікавий глядачеві", - підсумував актор.

Прем'єра детективу "Дільничний з ДВРЗ" відбудеться 4 лютого о 21:30 на каналі ICTV.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що кримінальний Київ "оживе" у серіалі "Дільничний з ДВРЗ". Історії з життя району будуть описувати реалії кожного міста України.

Також днями в український кінопрокат вийшла нова неполіткоректна патріотична комедія Володимира Тихого "Наші котики".

А 24 лютого на каналі 2+2 відбудеться довгоочікувана прем'єра нового захоплюючого серіалу "Карпатський рейнджер". Це 24 серії божевільних пригод, гонитв, трюків, тонкого гумору і вражаючих пейзажів Карпат.