Альону Водонаєву терміново викликали у відділення ГУ МВС РФ по Таганському району Москви. Слідчі хочуть допитати скандальну телеведучу про її публікації про аборти і демографії, яка наробила багато шуму в Росії.

Відомо, що дівчині загрожує стаття 282 "Розпалення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності", яка передбачає позбавлення волі до 6 років. Адвокат Водонаєвої Катерина Гордон повідомила росЗМІ, що особа позивача поки невідома.

Альона Водонаєва
Альона Водонаєва

"В даний момент йде перевірка. З юридичної точки зору ніяких підстав для порушення цієї статті немає, ми готові надати лінгвістичну експертизу. Олена висловила свою думку, яку розділила величезна кількість людей. Я підозрюю, що є якісь шалені громадські організації, які намагаються знайти підставу, щоб зіпсувати життя Альоні Водонаєвій. Цю статтю часто намагаються застосувати у відношенні висловлювань людей, опозиційно налаштованих, але ми сподіваємося, що це не той випадок. Детальніше стане відомо після дачі пояснень", - заявила Гордон.

скріншот документа, фото Super.ru

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У свою чергу телеведуча пояснила, що приїде на зустріч з правоохоронними органами та відповість на всі питання.

"В цьому листі фігурують вирвані з контексту фрази, які до цього цитували всі центральні телеканали з метою дискредитувати мене. Я, як законослухняний громадянин, обов'язково прийду і відповім на всі питання поліцейських. Я не збираюся брати свої слова назад і готова прокоментувати кожну свою позицію", - зазначила Водонаєва.

скріншот публікації Водонаєвої

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Водонаєва закликала росіянок "не народжувати рабів" Росії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Водонаєва назвала ведучих російських каналів "повіями".

Також портал Знай.uа писав, що Водонаєву можуть оштрафувати на 100 мільйонів.