У понеділок, 2 березня, розпочався Великий піст. У цей час віруючі працюють над своїм внутрішнім світом, думають про покаяння і дотримуються харчових обмежень. Відмовляються від продуктів тваринного походження – м'яса, молочних продуктів і яєць.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПісне меню повинно бути смачним і містити всі необхідні поживні речовини. Ведуча програми «Ревізор» на Новому каналі Юлія Панкова ділиться своїми рецептами страв, які готує під час посту.
"Сніданок – найважливіший прийом їжі, – каже Юля. – Тому він обов'язково повинен бути ситним. Рекомендую приготувати яблучний крамбл".
Інгредієнти:
4 шт. – яблук
4 ст. л. – будь сухофруктів
3 ст. л. – масла (я беру кокосове)
2 ст. ложки – меду
2 ст. л. – будь-яких горіхів
2 ч. л. – лимонного соку
5 ст. л. – вівсяних пластівців
Приготування:
1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці або порізати кубиками і відразу збризніть лимонним соком.
2. Вибраний вами сухофрукт (в моєму випадку це чорнослив) добре промийте, поріжте, змішайте з яблуками і викладіть в жароміцну форму.
3. Вівсяні пластівці змішайте з маслом (у мене було кокосове, але можна використовувати і оливкову).
4. Викладіть вівсянку на яблука і поставте в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Яблучний крамбл готовий.
"На обід можна приготувати пісний суп з червоної сочевиці", – каже ведуча.
Інгредієнти:
½ ст. л. – томатної пасти
300 г – моркви
300 г – картоплі
200 г – лука
4 ст. л. – рослинного масла
сіль за смаком
½ ч. л. – солодкого червоного меленого перцю
2 щіпки – кукурмы
1 склянку – червоної сочевиці
Спосіб приготування:
1. Помийте і очистіть моркву і картоплю. Картоплю наріжте кубиками або невеликими шматочками, моркву – кружечками. Складіть в каструльку.
2. Промити сочевицю і додайте в каструлю. Залийте водою (приблизно 1,5 л), додайте томатну пасту і варіть з закритою кришкою 1-1,15 ч. Під час варіння періодично помішуйте суп, додайте води. До кінця варіння посоліть за смаком, додайте солодкий червоний перець і куркуму.
3. Цибулю поріжте невеликими кубиками і підсмажте на рослинній олії, періодично помішуючи, до готовності. Потім додайте цибулю в каструлю з супом і варіть ще 20 хв.
4. Подрібніть за допомогою блендера вміст супу до однорідності. Знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть дві хвилини.
5. Готовий суп розлийте по тарілках, посипте зеленню і подавайте до столу.
– Мій улюблений рецепт закуски з нуту рекомендую приготувати на вечерю, – каже Юля. – Вона корисна і поживна.
Інгредієнти:
1 склянку – нуту;
40 м – насіння кунжуту
3 зубчики – часнику
сік половини лимона
3 ст. л. – оливкової олії
сіль і солодка паприка за смаком
Спосіб приготування:
1. Нут промийте і замочіть у воді на 12 годин. Воду злийте, налийте нову і варіть на повільному вогні під кришкою 2 години. Отриманий нутовый відвар не виливайте!
2. На сухій сковороді кунжут обсмажте до золотистого кольору.
3.Остиглий кунжут подрібніть в кавомолці.
4. Збийте блендером нут, кунжутную пасту, часник і спеції. Додайте сік лимона і оливкове масло, посоліть в процесі збивання. Додайте нутовый відвар.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, "чай для Бога" з чебрецем зміцнить ваше здоров'я і захистить від застуди.
Як повідомляв Знай. ua, Аніта Луценко зізналася, що ефективніше, дізнайтеся переможця.
Також Знай. ua писав, що Панкова знайшла спосіб зробити Масляну вишуканіше.