Щоб скуштувати ризотто, необов’язково їхати до Італії, його можна приготувати вдома за рецептом ведучої "Ревізора" Юлії Панкової на Новому каналі. Що цікаво, ризотто з’явилося завдяки забудькуватому кухарю, який засипав рис у курячий суп та й забув про нього. Пізніше він виявив у каструлі смачну страву, схожу на крем зі шматочками овочів.

Кулінар Юлія Панкова дуже любить цю страву і часто готує її під час своїх кулінарних майстер-класів. Ведуча розповіла, що ризотто є одним із кулінарних символів північної Італії. Зараз існує понад тисячу способів приготування цієї страви. Юлія найчастіше готує ризотто з білими грибами.

Юлія Панкова, фото: пресслужба Нового Каналу
Юлія Панкова, фото: пресслужба Нового Каналу

"Всі вони готуються за однією схемою: рис обсмажується, заливається бульйоном або водою, а потім до нього додаються ваші улюблені інгредієнти. Це можуть бути: овочі, фрукти, гриби, м'ясо, морепродукти" Юлія Панкова

Інгредієнти

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще
  • 300 г – рису
  • 6 шт. – цибуля-шалот
  • 75 г – тертого пармезану
  • 1 головка та 3 зубчики часнику
  • 1 великий томат
  • 250 мл – жирних вершків
  • 100 г – сушених білих грибів
  • 2 ст. ложки меду
  • Свіжий чебрець, петрушка, лавровий листок
  • Вершкове масло
  • Оливкова олія
  • Сіль

Ризотто, фото: пресслужба Нового Каналу
Ризотто, фото: пресслужба Нового Каналу


Приготування

  1. Гриби промиваємо і замочуємо в теплій воді на одну годину.
  2. Шалот чистимо та дрібно рубаємо.
  3. Часточки часнику в шкарлупі обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо до нього кілька ложок меду. Карамелізуємо. Сюди ж додаємо стакан теплої води і тушкуємо до м’якості кілька хвилин.
  4. Бланшуємо помідори в окропі. Потім знімаємо з них шкірку та ріжемо великими шматками. Обсмажуємо на оливковій олії до однорідної консистенції.
  5. Підготуйте рис та вдвічі більше холодної води. Щоб вона відразу не википіла.
  6. В оливковій олії розтоплюємо шматок вершкового масла, кидаємо шалот та обсмажуємо до прозорості.
  7. До шалоту додаємо рис та обсмажуємо, постійно помішуючи.
  8. Сюди ж додаємо всю воду та масло від часнику конфі.
  9. Гриби рубаємо та обсмажуємо на вершковому маслі.
  10. Часник конфі чистимо від шкарлупки та чавимо виделкою, додаємо його в гриби. Усе перемішуємо. Додаємо до рису помідори, гриби, кілька шматків вершкового масла та вершки.
  11. На маленькому вогні помішуємо усі інгредієнти. Доводимо до готовності. В кінці солимо.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ревізор Панкова поділилася денним раціоном на час посту – суп із сочевиці та яблучний крамбл

Як повідомляв портал "Знай.ua", Панкова знайшла спосіб зробити Масляну вишуканіше – рецепт від Ревізора

Також "Знай.ua" писав, "Чай для Бога" з чебрецем зміцнить ваше здоров'я та захистить від застуди, рецепт