На час карантину всі школи закриті, і тому діти змушені ще більше часу проводити за комп'ютером. Дистанційне навчання займає в середньому по 6-7 годин, після чого вони заходять в соціальні мережі або онлайн-ігри. І коли школа повернеться, дитині буде дуже складно повернутися в реальний світ і знову увійти в режим.

Як же вирішити ці проблеми? Свої поради запропонував відомий ведучий Дмитро Карпачов в прямому ефірі Instagram-акаунту каналу СТБ.

В рамках спецпроєкту #татонакарантині Карпачов зазначив, що якщо дорослі втомлюються від роботи, вони мають право піти у позачергову відпустку. У дітей таких привілеїв немає. Через це багато хто з них і ненавидять школу. Необхідно піклуватися про їх психологічний стан. Можливо, щоб не виникло проблем з поверненням в школу, варто трохи змінити правила.

Дмитро Карпачов, фото: СТБ
Дмитро Карпачов, фото: СТБ

Дмитро Карпачов пропонує батькам ввести позачергові вихідні для дітей. Наприклад, два вихідних на місяць, щоб дитина не зловживала цим. При цьому, вона сама повинна вирішити, коли їй краще розпорядитися вихідними. Вона повинна звикнути користуватися привілеями саме тоді, коли дійсно втомиться. Немає сенсу намагатися “дотримуватися режиму”, коли дитина вимотана, і просто не здатна засвоювати інформацію.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, психолог Дмитро Карпачов застеріг про можливі проблеми в сім'ї під час карантину.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський пояснив, чому безглуздо купувати апарати для вентиляції легень.

Також портал Знай.uа писав, як носити медичні маски і захищають вони.