Українська співачка і акторка Аліна Гросу (GROSU) знайшла собі корисне заняття в період домашньої ізоляції - почала знімати відео в Instagram #ГотовимсГросу. У цих роликах вона ділиться з підписниками простими рецептами улюблених страв. Крім того, зірка випустила пісню "Н.А.Р.К.О.Т.И.К.И.", яка стала подарунком до 50-річчя її хрещеної - народної артистки Ірини Білик.

Знай.uа поспілкувався з Аліною Гросу про те, як їй вдалося адаптуватися до нового життя в карантині, як готувала сюрприз для хрещеної мами і від яких звичок їй довелося відмовитися.

Аліна Гросу та Ірина Білик, фото з особистого архіву зірки
Аліна Гросу та Ірина Білик, фото з особистого архіву зірки

Аліно, розкажіть про роботу над знаменитим хітом Ірини Білик "Н.А.Р.К.О.Т.И.К.И.". Чому саме ця композиція? І як вдалося зняти лірик-відео в режимі карантину?

Випускати цю пісню я планувала давненько, тому заздалегідь записала до неї демку, а лірик-відео знімали ще до карантину. Але все це було в демо-звучанні. Я розуміла, що не зможу поїхати на студію, тому довелося записувати пісню вдома, не виходячи з приміщення.

Популярні новини зараз
В Україні створять аналог ТЦК: черг у військкоматі більше не буде Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Головний лайфхак полягає в тому, що у мене є спеціальна апаратура: іноді верстаю демки вдома, щось пробую. Ось і в цьому випадку: довелося записуватися на домашній мікрофон, а хлопці-звукачі вже зводили у себе.

З приводу ж самого вибору пісні… Нас з Іриною Білик дуже багато що пов'язує. Ірочка, можна сказати, відкрила мені дорогу в шоу-бізнес і подарувала багато гарних пісень. Так що це був сюрприз на честь її дня народження. Це особлива пісня, свого часу вона викликала багато розбіжностей і суперечок. Я не шукаю легких шляхів і тому дала нове життя саме цій композиції!

Як пройшла адаптація до життя в карантині? Чи змінився розпорядок дня?

Спочатку було нормально, я давно не сиділа вдома і насолоджувалася "затишшям". Зараз стало складніше, тому що з усіма домашніми справами я вже повністю розібралася — і дуже хочеться рухатися, працювати, чогось нового.

Розпорядок дня змінився: почала більше готувати, завела кулінарний блог, стала більше часу проводити з сім'єю, що, звичайно, позначається тільки в плюс. Хоч і кажуть, що карантин для багатьох родин став проблемою, але все ж для інших — відкрив нове дихання у стосунках.

Від яких звичок довелося відмовитися?

Знаєте, я не особливо належу до домосідів, і моя найулюбленіша звичка — працювати. Від неї довелося відмовитися на цей період. Роблю тільки те, що можливо робити з дому: писати пісні, вибирати їх, знімати якісь відео, може, взагалі ще зніму кліп вдома під час карантину, вирішимо!

Як карантин позначився на робочі моменти?

Мене зачепило, як і всіх: по суті — залишилася без роботи. Концерти скасовані, зйомки припинені. Сиджу ось — і викручуюся, як можу.

Багато хто жартують, що в домашньому режимі складно контролювати себе в їжі. А як вам вдається?

Я готую для чоловіка сама, а от собі окремо замовляю їжу, де 1000 калорій в день, щоб не переїдати і, не дай Бог, не розповніти під час карантину. Хоча бувають моменти, коли ця їжа набридає і дуже хочеться з'їсти те, що сама готую (посміхається).

Аліна Гросу, фото з особистого архіву зірки
Аліна Гросу, фото з особистого архіву зірки

Ви цей час використовуєте для навчання, релаксу або написання нових пісень?

Для всього і потрохи. На чомусь одному складно зупинитися, коли це займає тривалий період часу, і ти просто не знаєш, коли це скінчиться. Тому — і робота, і натхнення, і перегляди чогось нового. Творчістю, звичайно, завжди можна займатися вдома, хоча домашній режим — це, швидше, "заявка" на творчість, бо хочеш її удосконалити, але не все виходить вдома. Хоча карантин показав, що проводити прямі ефіри, спілкуватися з радіо, записувати пісні можна абсолютно спокійно в домашньому режимі.

Переживали колись в житті депресію? Що допомогло вам повернутися в стрій?

У всіх творчих людей бувають депресії. В стрій допомагають повернутися натхнення, нові знайомства, робота, нові люди, хобі і, звичайно ж, близькі! Особисто мені допомагає відволіктися будь-який новий процес у житті: відволікаєшся на нього, перемикаєшся — і забуваєш про те, що тебе щось стривожило або засмутило. Також з упевненістю можу сказати, що будь-яка книжка може вивести з депресії, якщо в ній є якась родзинка, яка допоможе тобі переглянути своє життя.

Як плануєте відзначити свято Пасхи, враховуючи умови карантину?

Буду пекти паски, фарбувати яйця всією родиною. Поки не поділюся рецептом, оскільки пізніше буду ділитися ним у своєму блозі Instagram. Більше того: це буде перша паска в моєму житті, буду вчитися їх пекти! Практично впевнена, що вийде. Багато подруг і навіть знайомі моєї бабусі поділилися рецептами. Визначусь, що стане найцікавішим для мене — і обов'язково зроблю!

Раніше Знай.uа писав, що Аліна Гросу показала, як робить життя чоловіка солодшим.

Також читайте, як Полякова, Коляденко, Могилевська, Сумська, Гросу привітали Ірину Білик з ювілеєм.

Нагадаємо, знаменитий український фешн-фотограф Соня Плакидюк розповіла про улюблені книги і плани після карантину.