У мережі з'явилися уривки з книги, в якій зібрані останні слова Жанни Фріске.

Геннадій Куркін, сценарист і близький друг Жанни Фріске, представив на суд читачів уривок з книги "Блискітки". Він переніс на папір думки і почуття популярної співачки, яка зіткнулася з невиліковним захворюванням.

Жанна пішла з життя в 2015 році, не впоравшись з важкою формою раку мозку. Куркін вибрав стиль оповіді "від першої особи", тому одкровення Жанни звучать пронизливо і трагічно. "Якщо ви читаєте це, значить, мене вже немає", - з цих слів починається перший розділ книги.

"Сильно втомлюватися я почала відразу після пологів: стояти, лежати, думати, все було болісно важко, через силу. Я відчувала, як з тонким присвистом з кожним видихом виходить з мене життя; ми вирушили до лікарів, щоб розвіяти сумніви. І нам це цілком вдалося - сумнівів не залишилося, мені прописали швидку і неминучу смерть ... "- пише автор від імені Жанни.

Російські лікарі не змогли допомогти співачці, вона полетіла в Нью-Йорк, де їй запропонували експериментальне лікування. Цивільний чоловік Дмитро Шепелєв був поруч з нею під час цієї поїздки.

"Якби знала, що пологи можуть спровокувати хворобу, то не родила б зовсім. І зараз сиділа б біля океану і пила троянді з горла, і сміялася б над потопаючим американським сонцем ... А взагалі, я хотіла б вивчити французьку, зайнятися коханням в примірювальній магазина, витрачати гроші не роздумуючи, знаючи, що зароблю ще, і, похитуючи босоніжки на пальцях ноги, закохувати в себе одним поглядом. Але на той час я остаточно осліпну, впаду в кому і 15 червня 2015 року піду з життя ", - передає автор думки і почуття Жанни, яка так рано пішла з життя.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У книзі розповідається і про те, як журналісти дошкуляли співачці в останні місяці її життя. Жанна згадує подробиці розмови Шепелєва з керівником російського каналу Костянтином Ернстом. Ернст попередив співачку, що вона може відмовитися від ефіру і не розповідати про свою хворобу на весь світ. Однак все західні зірки говорять відкрито про свої хвороби, така їхня доля - бути на виду в радості і в горі. До того ж, Ернст пообіцяв оголосити збір коштів, а гроші були потрібні на дороге лікування. І Жанна, згнітивши серце, погодилася.

"І ось мене немає. Тепер я - історія. І схоже мені нічого не залишається, як розповісти вам її. Втім, якщо раніше я повинна була подобатися, тепер - так і знайте - я не можу цього обіцяти - я зроблю, що повинна і будь, що буде. так чи інакше, ця книга - моє останнє бажання, то, в якому не відмовляють - я бажаю, щоб, коли прийде термін, мій син прочитав її і відчув всю мою до нього так і несправджену материнську любов ", - розповіла Фріске в своїй дуже особистої книзі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вдівець Шепелєв зізнався, як виховує сина Фріске.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рудий з "Іванушек" показав екслюзивні архіви с покійною Фріске

Також Знай.ua писав, батько Фріске після загибелі доньки опинився у борговій ямі, пристави не дають дихати