На телеканалі "1 + 1", 14 жовтня, в День захисника України відбудеться прем'єра патріотичного повнометражного фільму під назвою "Черкаси". Проект заснований на реальних подіях і оповідає про початок окупації півострова і тритижневий опір останнього українського корабля в Криму.

Читайте Знай в Google News!

За сюжетом картини, в бухті озера Донузлав були заблоковані мінний тральщик "Черкаси" та інші українські кораблі. А шлях до моря був перекритий затопленими суднами російського флоту. У цій ситуації українським кораблям довелося здаватися російському агресору, так як в такій пастці вижити неможливо.

Однак лише тральщик "Черкаси" в такому положенні, протягом трьох тижнів чинить опір окупантам і стає єдиним з 9 кораблів, який не спустив Державний Прапор України. Режисер-постановник Тимур Ященко заявив, що для всіх моряків корабель є домом, де проходить велика частина їхнього життя.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У фільмі екіпаж судна б'ється за свій будинок, який у них відбирають. В кінці корабель стає одним з головних героїв, збірним персонажем цієї драми - зі своїм серцем, тілом і душею. Це фільм про нескореного "U311 Черкаси" і про українців", - поділився він.

Юрій Федаш - командир тральщика, і саме він був консультантом при створенні фільму. Крім того, в акторський склад картини увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі. Можна відзначити Володимира Бойка (рульового) і Михайла Воскобойника (моряка).

У головних ролях Євген Ламах, Дмитро Сова, Роман Семисал, Олег Щербина та інші. Зйомки проходили в Одесі, Очакові та невеликому селі в Чернігівській області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Надя Матвєєва з "Танців з зірками" дала волю тілу у компанії милого зайчика: "Підкралася непомітно..."

Як повідомляв "Знай.ua", корейська Кардашьян в облягаючих лосинах блиснула пружними "результатами тренувань"

Знай.ua писав, Єфросиніна згадала саму хворобливу втрату: "Ти зі мною, а я без тебе"