Популярний український телеведучий, автор тревел-шоу "Світ навиворіт" Дмитро Комаров розповів, як провів ніч у Внутрішній Монголії в Китаї, де буває 50-градусний мороз.

Читайте Знай в Google News!

"Пізно ввечері я зібрав два відра верблюжих кізяків і заніс в юрту. На вулиці холоднішало, було вже приблизно мінус 45. Про всяк випадок я підтягнув ближче до юрти ще візок з кізяками - вони у Внутрішній Монголії в Китаї замінюють дрова. Я знав, що коли в бужуйці все "верблюже біопаливо" вигорить, а до ранку це станеться обов'язково, то буде дуже холодно.

Ми з Саней замоталися в шкури, ганчірки і ковдри. І заснули. Треба було виспатися і встати годин о 5-6 ранку, щоб готувати верблюдів до головного зимового свята року - фестивалю Наадам.

Дмитро Комаров у Китаї, фото - пресслужба 1+1
Дмитро Комаров у Китаї, фото - пресслужба 1+1

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Години о 3 ночі в юрті стало нестерпно холодно. З-під ганчірок і ковдр я наважувався показати лише кінчик носа, згорнувся в клубок, мерз. Але встати і зробити "подвиг", вискочивши з юрти на п'ятдесятиградусний нічний мороз, за новою порцією какашек, не наважувався. Почув, що Саня ворушиться. І теж мерзне, не наважуючись вибратися з-під ковдри.

У такі моменти, в сонній напівдрімоті, якось дуже дивно працює мозок. Я прекрасно знаю, що треба лише піднятися, швидко вискочити на вулицю просто в термобілизні, в якій ми спали, взяти відро сушених екскрементів, закинути в піч і знову бігти під ковдру. І знову стане тепло і добре. Але, ні - невідома сила не дозволяє мозку дати тілу сигнал "підйом". Йде команда "мерзнути і терпіти", аби не виходити на вулицю.

Не знаю, мерзли б ми до ранку чи ні, але господиня будинку мабуть знала, що нам холодно. Я почув скрипучі кроки по снігу. Двері юрти відчинилися і зайшла наша рятівниця з відром верблюжих какашок🙂 Вона спеціально прокинулася, щоб допомогти нам - чужинцям, які не звикли до життя в юрті при таких температурах", - написав Комаров у своєму Instagram.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, раніше Дмитро Комаров показав себе в дитинстві.

Як повідомляв портал Знай.uа, дружина Комарова Кучеренко розкрила секрети краси восени.

Також портал Знай.uа писав, що Комаров побував по той бік Піднебесної і покатався на верблюдах.