На початку січня відбулася довгоочікувана прем'єра серіалу "The Last of Us", створеного за комп'ютерною грою.

Він виходить на телеканалі HBO. У головних ролях Педро Паскаль (Джоел) та Белла Рамзі (Еллі). Нещодавно ми розповідали, що акторам заборонили проходити цю гру до зйомок, щоби створити своїх унікальних персонажів.

The Last of Us, скріншот: Youtube
The Last of Us, скріншот: Youtube

Зараз ми постараємося розповісти, чому ж цей серіал став настільки успішним, що критики та глядачі зійшлися на думці. І чи є різниця між проектом від HBO та грою від Naughty Dog. Головне правило будь-якої гарної екранізації - недалеко відходити від першоджерела.

Найбезпечніший варіант — переказати сюжет гри, хоча всім швидко набридне те, що вони вже бачили, але у форматі гри. Тоді залишається або створити фільм, серіал або анімацію у всесвіті першоджерела. Або напружитися... створити історію зі збереженням канону та вмілої його інтерпретації.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Надія на адаптацію The Last of Us була ще до релізу, адже шоураннером виступив Крейг Мазін, відомий за серіалами "Чорнобиль" та "Містичний квест". А його партнером - Ніл Дракманн - керівник Naughty Dog і режисер двох частин TLOU.

The Last of Us, скріншот: Youtube
The Last of Us, скріншот: Youtube

Мазін і Дракманн неодноразово наголошували, що хотіли не просто ретельно реконструювати сюжет гри, а розширити його, збагативши новими деталями. Наприклад, вони вирішили включити до серіалу сцену з матір'ю Еллі, Аною, хоча вона лише коротко згадується у діалогах у грі. Ще один чудовий приклад - наявність спогадів, що показують життя Джоела до пандемії. Вони доповнюють історію сценами, які б добре виглядали і в самій грі. Наприклад, якщо раптом з'явився умовний додаток The Last of Us.

Нагадаємо, Google приготував пасхалку для фанатів The Last of Us: якщо спробувати знайти

Як повідомляв "Знай.uа", Белле Рамзі та Паскалю з "The Last of Us" заборонили проходити гру до зйомок

Знай.ua писав, після критики Белли Рамзі, в ролі Еллі в "The Last of Us", думка глядачів різко змінилася: "Сцена у фойє була ідеальною"